cap
N.67 22 de març de 2012
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Aplicacions de la microscòpia a l'empresa

MicroscòpiaAmb l'objectiu de mostrar la recerca que es dur a terme al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i les seves aplicacions, el proper 28 de març el Parc de Recerca UAB organitza una jornada per explicar les possibilitats d'equipament i serveis per a les empreses que ofereix el Servei de Microscòpia de la UAB.

El Servei de Microscòpia és un Servei de suport a la recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, que disposa de la infraestructura en utillatge i les tècniques necessàries per a l'aplicació de la microscòpia a diversos camps de la investigació, sobretot en biomedicina, química, física, ciències dels materials, geologia, etc.

Per inscriure-us de forma gratuïta en aquesta jornada, cliqueu el següent enllaç. [+]

Nou Centre d'Educació sobre Benestar d'Animals de Producció

SNIBAEl Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNiBA) del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el suport de Boehringer Ingelheim posen en marxa el Centre d'Educació sobre Benestar d'Animals de Producció.
 
El nou centre (FAWEC-Farm Animal Welfare Education Centre), que inicia les seves activitats durant aquest primer trimestre de 2012, ha estat possible gràcies a un compromís de finançament durant els pròxims tres anys per part de la companyia alemanya i estarà ubicat a la Facultat de veterinària de la UAB.

Tindrà com a objectiu la formació de veterinaris en benestard'animals de producció. Les activitats que desenvoluparà estaran orientades a millorar els coneixements actuals en aquest camp. Una de les primeresactuacions consistirà en la publicació d'una sèrie de textos que resumiran els coneixements actuals sobre benestar del boví de llet i del porcí. [+]

L'ACCC inaugura una mostra sobre invents recents catalans

ACCCHi ha invents recents catalans? Quins descobriments aporta la recerca de científics i científiques del país? Per respondre aquests dubtes i per a demostrar la potencialitat dels recercaires catalans i catalanes, l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha desenvolupat l'exposició "Aquí, els nostres invents". La mostra, organitzada amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), aproparà la recerca duta a terme a Catalunya a aquells que visitin l'espai expositiu de la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona des del 20 de març.

Composen la mostra un lector de comptadors autònom, una recerca sobre el tractament del càncer, un nou tipus d'electrocardiògraf, una llengua electrònica per a distingir caves, mètodes matemàtics aplicats a la millora d'imatges o una vàlvula que millora la funció respiratòria, entre altres aportacions que es podran conèixer al detall per a comprovar que hi ha invents fets al nostre país. [+]

La Facultat d'Economia i Empresa posa en marxa un master de recerca en creació i gestió de pimes

MàsterL'objectiu general del Master of Research in Entrepreneurship and SME Management és dotar de formació acadèmica del màxim nivell en l'àmbit de la creació d'empreses i la gestió de PIMES. Els continguts estan dirigits cap a l'anàlisi teòrica i empírica del procés de creació i gestió d'empreses, especialment petites i mitjanes, i del seu impacte en el desenvolupament econòmic.

El màster  consta de 60 ECTS (European Credit Transfer System) i s'imparteix en anglès. A través d'aquesta formació acadèmica avançada, els estudiants amb interès acadèmic, investigador i professional en l'àmbit de la creació i gestió de petites i mitjanes empreses (pimes) estaran en condicions d'analitzar i comprendre la complexa realitat econòmica i empresarial. [+]

OFERTES - DEMANDES

FUNDACIÓ WASSU
Postdoctorat [+]

Programa de Cooperació Empresarial COPIT
Detall d'Ofertes i Demandes [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Premis IMPULSA 2012

La Fundació Príncep de Girona convoca els Premis IMPULSA 2012 amb la intenció de promoure i fomentar la iniciativa i l'esforç, la recerca i la creativitat, la solidaritat i el desenvolupament del talent dels joves que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat. Els Premis volen reconèixer joves emprenedors i innovadors amb capacitat per assumir riscos i amb la motivació necessària per induir canvis en la societat, mitjançant projectes innovadors, duts a terme en qualsevol dels quatre àmbits en els quals la Fundació centra la seva acció (Arts i Lletres, Ciència i Acadèmia, Empresa, Social).
Convocatòria fins 30/03/2012 [+]

Premis Fundación BBVA a la Conservació
de la Biodiversitat

Dirigit a organitzacions conservacionistes, institucions i organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com els professionals de la comunicació que contribueixen a protegir el patrimoni natural. Tres modalitats: actuacions de conservació de la biodiveristat a Espanya (250.000 €), actuacions de conservació de la biodiveristat a Latinoamèrica (250.000 €), difusió del coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat (80.000 €).
Convocatòria fins 30/03/2012 [+]

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

Ajuts per a la protecció industrial dels resultats de recerca en biotecnologia (patents)

Genoma España concedeix ajuts per a la contractació de serveis professionals de protecció dels resultats de recerca provinents de les universitats, centres d'R+D, hospitals públics i NEBT's amb menys de tres anys.
Convocatòria fins 31/12/2012 [+]

Ajuts per al desenvolupament de patents i plans d'empreses biotecnològiques

Genoma España avalua l'oportunitat tecnològica i comercial de les patents d'universitats, centres públics de recerca i hospitals. Aquelles avaluades favorablement són susceptibles de finançament. Genoma España també avalua les spin-off o empreses de nova creació de base tecnològica que disposin d'un resultat d'investigació amb potencial comercial. Aquestes empreses hauran de presentar el seu pla d'empresa.
Convocatòria fins 31/12/2012 [+]

 

Missió empresarial a la Xina

Lloc: Guangdong, Xina
Data: del 25 al 30 de març 2012
Organitza: ACC1Ó [+]

"Les ciències socials i les humanitats davant els actuals reptes socials"Jornada CONNECT-EU

Lloc: Sala d'Actes del Rectorat, Campus de la UAB, Bellaterra
Data: 26 març 2012, 09:00 - 18:00 h
Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) [+]

Aplicacions de la microscopia a l'empresa

Lloc: Sala Polivalent, Edifici Eureka, Parc de Recerca UAB
Data: 28 de març 2012, 10:00 - 12:00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB [+]

11th European Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors (Europt(r)ode XI)

Lloc: AUDITORI AXA WINTHERTUR - Avinguda Diagonal, 547 - Barcelona
Data: del 01 al 04 d'abril 2012
Organitza:CIN2, CSIC i CIBER-BBN [+]

Primeres Jornades sobre Gestió de la Informació Científica

Lloc: Sala Prat de la Riba. Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47. Barcelona.
Data:
12 i 13 d'abril 2012
Organitza: Institut d'Estudis Catalans [+]

Gestió de les patents al cicle de la innovació

Lloc: Sala Polivalent, Edifici Eureka, Parc de Recerca UAB
Data: 17 d'abril 2012, 09:30 -11:30 h
Organitza: Clarke Modet & Cº, Parc de Recerca UAB i Parc Tecnològic del Vallès [+]

2ª Edició "Open Innovation in the Life Science Sector"

Lloc: Barcelona
Data: del 18 al 20 d'abril 2012
Organitza: Marcus evans [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit.

amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.