cap
N.64 9 de febrer de 2012
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Nova aplicació per a la notificació d'incidències del transport públic ferroviari

IncidenciesEl Grup de Recerca de Seguretat en Xarxes i Aplicacions Distribuïdes (SENDA) de la UAB ha desenvolupat l'aplicació per a mòbils Incidències 2.0. L'objectiu és proporcionar als ciutadans un sistema gratuït, simple i àgil per a consultar en temps real l'estat de la xarxa de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'aplicació, disponible tant per a mòbils amb sistema operatiu Android com per iPhone, es serveix de les notificacions que fan els propis usuaris, com també, de les incidències proporcionades pels operadors dels transports ferroviaris de l'àrea metropolitana de Barcelona. Retards, avaries, canvis d'horaris, etc. són absorbits pel sistema i publicats perquè els usuaris puguin saber al moment l'estat de la xarxa de transport i puguin minimitzar l'afectació que els hi pugui provocar. [+]

 

El CREAF i el Parc Natural de la Serra de Collserola signen una aliança estratègica

CREAFL'acord permetrà l'ús compartit de l'Estació Biològica del Parc, ubicada a Can Balasc, una antiga masia del s. XVI que va ser totalment reformada i equipada pel Consorci el 1999 i que ara compta amb laboratoris, oficines, sales de reunions, aules i magatzems.

També es pretén instal·lar parcel·les d'experimentació, tant en l'àmbit de la finca com en la resta del Parc, així com potenciar accions conjuntes de recerca internacional en diferents àmbits d'estudi: canvi global, biodiversitat, dinàmica forestal, paisatge, entre altres. A dia d'avui, el CREAF ja té instal·lada una parcel·la permanent de seguiment del medi natural que està inclosa dins la xarxa europea LTER (Long Term Ecological Research Network). [+]

U2B: primer curs d'emprenedoria i empresa per als doctors de la UAB

Curs DoctorsEl moment actual necessita l'apropament entre universitat i empresa, i són els nous doctors els que han de liderar i protagonitzar els vincles que ho facin possible. Davant d'aquest repte, la UAB posa en marxa el seu primer curs d'emprenedoria i empresa per a estudiants de doctorat i doctors recents: U2B: From University to Business.

El curs proporcionarà als doctors de la UAB una base integral de coneixements i elements crítics sobre emprenedoria i gestió empresarial, aspectes pràctics sobre com esdevenir un emprenedor, exemples concrets d'empreses que han sorgit d'iniciatives innovadores, i fomentarà i potenciarà l'esperit emprenedor i d'iniciativa.

La matriculació al curs, que comença el 2 de març de 2012, ja està oberta. [+]

Momentum Project 2012 amplia el termini d'inscripció fins el 29 de febrer

MomentumProjectComença la segona edició del programa Momentum Project, dirigit a emprenedors que plantegin iniciatives innovadores i sostenibles que contribueixin a la resolució de reptes socials i mediambientals emmarcats en àmbits com l'educació, la inserció sociolaboral, l'accés a l'habitatge, el medi ambient, la participació ciutadana, etc.

Es tracta d'un programa complet de formació, assessorament i suport que ajudarà als emprenedors socials a millorar els seus projectes i multiplicar el seu impacte social i econòmic.
Els interessats en participar en el programa teniu la possibilitat d'inscriure-us fins el 29 de febrer. [+]

 

OFERTES - DEMANDES

Fundació Parc Taulí
Enginyer Superior Industrial [+]

Fundació Parc Taulí
Tècnic en valorització [+]

Programa de Cooperació Empresarial COPIT
Detall d'Ofertes i Demandes [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

EmprendeGO

L'objectiu que persegueix emprendeGO, organitzat per Infoempleo.com, és el de transformar idees innovadores en empreses. Per presentar-se al concurs, els interessats només han d'explicar la seva idea en un formulari que trobareu al web. Els projectes d'emprenedoria més viables podràn rebre un finançament de fins a 100.000€ de la mà de BBVA. A més, el guanyador obtindrà un viatge d'una setmana a Silicon Valley (San Francisco) on podrà viure en primera persona tot el que succeeix al bressol de l'emprenedoria. 
Convocatòria fins 15/02/2012 [+]

Concurs FemIndústria

El Concurs femindústria es presenta en dues modalitats: Premi d'una Idea a una Realitat (premi a la idea de creació d'una empresa innovadora que el jurat cregui que pot ser una bona oportunitat de negoci) i Premi Empresa amb Futur (premi a l'empresa innovadora de més de 2 anys d'activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d'adaptació als canvis). 
Convocatòria fins 17/02/2012 [+]

Formación de Personal Investigador (FPI) 2012

Aquest programa ofereix ajuts per facilitar la formació científica d'aquells titulats superiors universitaris que vulguin realitzar una tesi doctoral a qualsevol àrea del coneixement. 
Convocatòria fins 23/02/2012 [+]

VIII convocatòria d'ajuts de la Fundación Alicia Koplowitz

Dirigit a equips de recerca que duguin a terme el seu projecte a hospitals, universitats i centres de recerca que treballin les àrees de la Psiquiatria de la Infància i Adolescència.
Premi: 8 ajuts, d'un màxim de 75.000 €  
Convocatòria fins 21/02/2012 [+]

Beques i ajuts en el marc del programa Beatriu de Pinós

Convocades per l'AGAUR, es tracta de beques per a investigadors postdoc que vulguin realitzar estàncies fora del sistema universitari català o a la inversa.
Convocatòria fins 1/03/2012 [+]

Premis Rey Jaime I

Amb una dotació de 100.000 €, disposa de 7 modalitats: investigació bàsica, economia, investigació mèdica, medi ambient, noves tecnologies, urbanisme i emprenedoria.
Convocatòria fins 18/03/2012 [+]

Premis Fundación BBVA a la Conservació
de la Biodiversitat

Dirigit a organitzacions conservacionistes, institucions i organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com els professionals de la comunicació que contribueixen a protegir el patrimoni natural. Tres modalitats: actuacions de conservació de la biodiveristat a Espanya (250.000 €), actuacions de conservació de la biodiveristat a Latinoamèrica (250.000 €), difusió del coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat (80.000 €).
Convocatòria fins 30/03/2012 [+]

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

 

Jornada "10 factors d'èxit en cooperació empresarial"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 27 de febrer 2012, 11:00 - 13:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Taller "Com gestionar financerament una empresa quan el crèdit és un bé escàs"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 27 de febrer 2012, 17:00 - 19:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Oportunitats de negoci per a les empreses innovadores a la costa oest dels Estats Units

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 28 de febrer 2012, 11:00 - 13:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Jornada "Com fer presentacions efectives" (5a edició)

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 28 de febrer 2012, 17:00 - 19:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Jornada de Trobades Bilaterals per la Transferència de Tecnologia en Seguretat

Lloc: Ifema, Madrid
Data: del 28 al 29 de febrer 2012
Organitza: Fundació Madri+d [+]

Brokerage Event - Mobile World Congress

Lloc: Pavelló Català - Fira de Barcelona
Data: del 27 al 29 de febrer 2012
Organitza: ACC1Ó I Europe Enterprise Network (EEN) [+]

Conferència "Dones i homes en política, 1977-2011"

Lloc: Auditori del Pati Manning, C/ Montalegre, 7. Barcelona
Data: 29 febrer 2012, 19:00
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials [+]

Interbio Workshop: Two-faces of Science Communication

Lloc: Instituto de Tecnologia Química e Biológica (ITQB), Oeiras. Portugal
Data: del 19 al 23 de març 2012
Organitza: UPS Toulouse, BIOCAT Barcelona, FIVEC Valencia, ITQB Lisboa i IECB Bordeaux [+]

16º Edició: INNOVACT, Fòrum Europeo Jove Empresa Innovadora

Lloc: Centre de Congressos de Reims, França
Data: del 27 al 28 de març 2012
Organitza: Cambra de Comerç de Reims. Empreses interessades en participar contactar amb amanda.alonso@uab.cat abans del 15 de març.

 

 

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit

amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.