cap
N.63 26 de gener de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

La Unitat de Trauma, Crisi i Conflictes de Barcelona ofereix suport psicològic als afectats per l'enfonsament del vaixell Costa Concòrdia

SuportEls afectats per l'enfonsament del vaixell "Costa Concordia" poden rebre suport psicològic de la Unitat de Trauma, Crisi i Conflictes de Barcelona (UTCCB), creada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).

Com a especialistes en atenció i suport psicològic a persones afectades per episodis d'estrès agut i/o traumàtic, la UTCCB ofereix un servei d'orientació i atenció a les persones afectades. L'objectiu és explicar quina simptomatologia és probable que experimentin els propers dies, i oferir unes pautes sobre conductes saludables i autocura. [+]

 

AB-BIOTICS inicia la seva expansió internacional amb el primer contracte de llicència per a l'estranger

AB-LifeLa biotecnològica catalana AB-BIOTICS, instal·lada a l'Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, ha arribat a un acord amb l'empresa eslovena INSPHARMA per a la distribució del seu probiòtic AB-LIFE en el sud-est d'Europa, concretament en els mercats d'Eslovènia, Croàcia, Bòsnia-Herzegovina, Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Albània. Es tracta del primer contracte de llicència internacional per a AB-BIOTICS, que inicia així el seu procés d'internacionalització després de l'ampliació de capital tancada el passat 29 de desembre al MAB.

AB-LIFE és un probiòtic capaç de reduir entre un 14% i un 18% els nivells de colesterol total i té aplicacions farmacèutiques i alimentàries. [+]

El CERPTA inventa un nou sistema per conservar líquids a temperatura ambient

CERPTAEl Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la UAB ha creat un nou sistema capaç d'esterilitzar i estabilitzar líquids mitjançant altes pressions que permet conservar-los llarg temps a temperatura ambient i reduir l'ús d'additius per conservar les seves característiques de gust, sabor, textura o olor. La tecnologia protegeix, a més, els components bioactius dels aliments.

Per comercialitzar-la, el CERPTA i la UAB van crea,r amb el suport del Parc de Recerca UAB, l'empresa YPSICON, spin-off de base tecnològica. [+]

ACCIÓ organitza una missió empresarial a la Xina

ACC1Ó organitza una missió empresarial a la Xina, amb motiu de la visita a aquest país del Sr. Josep Moragas, conseller delegat d'aquesta entitat, convidat pel Govern de la província de Guangdong. La missió es farà del 25 al 30 de març de 2012 i l'objectiu és refermar la cooperació econòmica i comercial entre Catalunya i la Xina, més concretament amb la província de Guangdong.

Les empreses que hi participin tindran un programa específic que consistirà en l'organització d'una agenda individualitzada de contactes empresarials. Les empreses catalanes interessades cal que feu la inscripció abans del 27 de gener de 2012. [+]

 

BBVA i ESADE convoquen un programa per donar suport a l'emprenedoria social

MomentumProjectComença la segona edició del programa Momentum Project, dirigit a emprenedors que plantegin iniciatives innovadores i sostenibles que contribueixin a la resolució de reptes socials i mediambientals emmarcats en àmbits com l'educació, la inserció sociolaboral, l'accés a l'habitatge, el medi ambient, la participació ciutadana, etc.

Es tracta d'un programa complet de formació, assessorament i suport que ajudarà als emprenedors socials a millorar els seus projectes i multiplicar el seu impacte social i econòmic.
Els interessats en participar en el programa teniu la possibilitat d'inscriure-us fins el 30 de gener. [+]

OFERTES - DEMANDES

Fundació Parc Taulí
Enginyer Superior Industrial [+]

Fundació Parc Taulí
Tècnic en valorització [+]

Curs en U2B: From University to Business
Curs d'emprenedoria i empresa per als doctors de la UAB [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

II Premis a la Innovació per al desenvolupament d'aplicacions en entorns mòbils

Dins la Càtedra UAM - Telefónica es convoca la 2a edició dels premis a la innovació per al desenvolupament d'aplicacions en entorns mòbils. Dirigit a estudiants, grups de recerca i PIMES que presentin idees innovadores.
Premi: 18.000 €
Convocatòria fins 31/01/2012 [+]

EmprendeGO

L'objectiu que persegueix emprendeGO, organitzat per Infoempleo.com, és el de transformar idees innovadores en empreses. Per presentar-se al concurs, els interessats només han d'explicar la seva idea en un formulari que trobareu al web. Els projectes d'emprenedoria més viables podràn rebre un finançament de fins a 100.000€ de la mà de BBVA. A més, el guanyador obtindrà un viatge d'una setmana a Silicon Valley (San Francisco) on podrà viure en primera persona tot el que succeeix al bressol de l'emprenedoria. 
Convocatòria fins 15/02/2012 [+]

VIII convocatòria d'ajuts de la Fundación Alicia Koplowitz

Dirigit a equips de recerca que duguin a terme el seu projecte a hospitals, universitats i centres de recerca que treballin les àrees de la Psiquiatria de la Infància i Adolescència.
Premi: 8 ajuts, d'un màxim de 75.000 €  
Convocatòria fins 21/02/2012 [+]

Premis Rey Jaime I

Amb una dotació de 100.000 €, disposa de 7 modalitats: investigació bàsica, economia, investigació mèdica, medi ambient, noves tecnologies, urbanisme i emprenedoria.
Convocatòria fins 18/03/2012 [+]

Premis Fundación BBVA a la Conservació
de la Biodiversitat

Dirigit a organitzacions conservacionistes, institucions i organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com els professionals de la comunicació que contribueixen a protegir el patrimoni natural. Tres modalitats: actuacions de conservació de la biodiveristat a Espanya (250.000 €), actuacions de conservació de la biodiveristat a Latinoamèrica (250.000 €), difusió del coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat (80.000 €).
Convocatòria fins 30/03/2012 [+]

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

 

Acte Cloenda del Programa de Suport a l'Emprenedoria Social a Catalunya 2010-2011

Lloc: Espai Pujades 350, 08019 Barcelona
Data: 30 de gener 2012, 11:30 - 14:00 h
Organitza: Generalitat de Catalunya [+]

XIV Jornades de porcino de la UAB

Lloc: Sala d'Actes de la Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona
Data: de l'1 al 3 de febrer 2012
Organitza: CReSA i Facultat Veterinària UAB [+]

Workshop Quality by Design

Lloc: Hotel AC Sants. Passeig de Sant Antoni 36-40 de Barcelona.
Data: 02 febrer 2012
Organitza: Societat Espanyola de Garantia de Qualitat en Investigació (SEGCIB) [+]

Primer Fòrum per a la Ciència, Tecnologia i Innovació (TRANSFIERE)

Lloc: Palau de Fires i Congressos - Màlaga - Espanya
Data: 8 i 9 de febrer 2012
Organitza: Ajuntament de Màlaga. Amb el suport d'APTE i Ministeri de Ciència i Innovació [+]

Brokerage Event - Mobile World Congress

Lloc: Pavelló Català - Fira de Barcelona
Data: del 27 al 29 de febrer 2012
Organitza: ACC1Ó I Europe Enterprise Network (EEN) [+]

16º Edició: INNOVACT, Fòrum Europeo Jove Empresa Innovadora

Lloc: Centre de Congressos de Reims, França
Data: del 27 al 28 de març 2012
Organitza: Cambra de Comerç de Reims. Empreses interessades en participar contactar amb amanda.alonso@uab.cat abans del 15 de març.

11th European Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors (Europt(r)ode XI)

Lloc : Auditori AXA WINTHERTUR - Avinguda Diagonal, 547 - Barcelona
Data: de l'1 al 4 d'abril 2012
Organitza: CIN2, CSIC i CIBER-BBN [+]

BIO (Biotechnology International Convention)

Lloc: Boston (Estats Units)
Data: del 18 al 21 de juny 2012
Organitza: ICEX i BIOCAT [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.