cap
N.62 12 de gener de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Llum verda a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia

ICN2La Generalitat de Catalunya i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han acordat unificar els centres de recerca en nanociència que aquests dos organismes tenen a Catalunya per reforçar la investigació en aquest àmbit. Aquesta fusió serà possible gràcies al conveni firmat entre el Departament d’Economia i Coneixement, el CSIC i la UAB.

El nou centre, inaugurat recentment, està dotat amb unes magnífiques condicions per a la recerca. L’ICN2 adoptarà el model de governança dels centres de recerca CERCA, fet que garantirà flexibilitat en la gestió i un millor aprofitament dels recursos públics. [+]

La UAB llicencia un mètode per determinar la qualitat espermàtica d'un individu a l'empresa CIMAB

EspermaLa llicència atorga al Centre d'Infertilitat Masculina de Barcelona (CIMAB) el dret d'ús de la tecnologia patentada que permet determinar la capacitat de fecundar d'un home.

Actualment el 15% de las parelles en edat de procrear son infèrtils i en el 50% dels casos el factor masculí està present. Per això, una anàlisi exhaustiva de l'esperma és necessària per conèixer què origina el problema d'infertilitat del pacient i poder-lo orientar cap al tractament més indicat segons el seu esperma. En aquest sentit, el mètode patentat permet analitzar d'una manera senzilla, econòmica i fiable un paràmetre que intervé en la infertilitat i així, determinar el potencial fèrtil del pacient d'una manera més precisa. I aquest, és precisament l'objectiu de l'empresa CIMAB, els serveis de la qual es centren en analitzar la qualitat espermàtica d'individus infèrtils o subfèrtils. [+]

U2B: primer curs d'emprenedoria i empresa per als doctors de la UAB

Curs DoctorsEl moment actual necessita l'apropament entre universitat i empresa, i són els nous doctors els que han de liderar i protagonitzar els vincles que ho facin possible. Davant d'aquest repte, la UAB posa en marxa el seu primer curs d'emprenedoria i empresa per a estudiants de doctorat i doctors recents: U2B: From University to Business.

El curs proporcionarà als doctors de la UAB una base integral de coneixements i elements crítics sobre emprenedoria i gestió empresarial, aspectes pràctics sobre com esdevenir un emprenedor, exemples concrets d'empreses que han sorgit d'iniciatives innovadores, i fomentarà i potenciarà l'esperit emprenedor i d'iniciativa.

La matriculació al curs, que comença el 2 de març de 2012, ja està oberta. [+]

Les indústries químiques i farmacèutiques són les que generen més patents a Catalunya

PatentsL'Observatori de la Recerca de l'Institut d'Estudis Catalans ha realitzat una cerca de les sol·licituds de patents catalanes, valencianes i balears presentades a l'Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM) del 2000 al 2008 que ens permet conèixer què patenten els inventors catalans.

Segons l'anàlisi que ha dut a terme l'OR-IEC, un 36% de les patents espanyoles corresponen als territoris de llengua i cultura catalanes. Però, i qui presenta aquestes sol·licituds? Doncs, a Catalunya les empreses són les principals generadores de patents, seguides dels sol·licitants particulars. I, segons l'activitat econòmica, les indústries químiques i farmacèutiques ocupen les primeres posicions. [+]

OFERTES - DEMANDES

Odournet
Odournet SL busca gent per a treballar com a panelistes qualificats per a l’anàlisi d’olors segons la normativa europea de referència EN-13725. [+]

Madrid-MIT M+Vision Consortium
International Fellowship in Translational Biomedical Imaging—call for applications [+]

Programa de Cooperació Empresarial COPIT
Detall d'Ofertes i Demandes [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

II Premis a la Innovació per al desenvolupament d'aplicacions en entorns mòbils

Dins la Càtedra UAM - Telefónica es convoca la 2a edició dels premis a la innovació per al desenvolupament d'aplicacions en entorns mòbils. Dirigit a estudiants, grups de recerca i PIMES que presentin idees innovadores.
Premi: 18.000 €
Convocatòria fins 31/01/2012 [+]

 

EmprendeGO

L'objectiu que persegueix emprendeGO, organitzat per Infoempleo.com, és el de transformar idees innovadores en empreses. Per presentar-se al concurs, els interessats només han d'explicar la seva idea en un formulari que trobareu al web. Els projectes d'emprenedoria més viables podràn rebre un finançament de fins a 100.000€ de la mà de BBVA. A més, el guanyador obtindrà un viatge d'una setmana a Silicon Valley (San Francisco) on podrà viure en primera persona tot el que succeeix al bressol de l'emprenedoria. 
Convocatòria fins 15/02/2012 [+]

 

Premis Fundación BBVA a la Conservació
de la Biodiversitat

Dirigit a organitzacions conservacionistes, institucions i organismes que desenvolupen polítiques o funcions de conservació mediambiental, així com els professionals de la comunicació que contribueixen a protegir el patrimoni natural. Tres modalitats: actuacions de conservació de la biodiveristat a Espanya (250.000 €), actuacions de conservació de la biodiveristat a Latinoamèrica (250.000 €), difusió del coneixement i sensibilització en conservació de la biodiversitat (80.000 €).
Convocatòria fins 30/03/2012 [+]

 

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

 

ACC1Ó-IESE: Pla formatiu dirigit a empreses amb alt potencial de creixement. Sessió Informativa

Lloc: ACC1Ó, Passeig de Gràcia 129 (Barcelona)
Data: 16 de gener 2012, 13:00 h
Organitza: ACC1Ó. Confirmar assistència abans del 13/01/12 a nebt@acc10.cat

Jornada Tècnica BIOCAT: Reptes i riscos de la recerca en teràpies avançades

Lloc: Centre Esther Koplowitz (CEK) de Recerca Biomèdica - Auditori Esteve - C/ Rosselló, 149-153 ( Barcelona)
Data: 20 de gener 2012, 09:15 - 14:00 h
Organitza: Biocat i Programa de Teràpia Cel·lular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (TCUB) [+]

Jornada de Nous Reptes CaiaC

Lloc: Sala de Graus, escola d'Enginyeria de la UAB
Data: 23 de gener 2012, 18:00 h
Organitza: CaiaC. Confirmar assistència abans del 17/01/2012 a caiac@uab.cat

XIV Jornades de porcino de la UAB

Lloc: Sala d'Actes de la Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona
Data: de l'1 al 3 de febrer 2012
Organitza: CReSA i Facultat Veterinària UAB [+]

Primer Fòrum per a la Ciència, Tecnologia i Innovació (TRANSFIERE)

Lloc: Palau de Fires i Congressos - Màlaga - Espanya
Data: 8 i 9 de febrer 2012
Organitza: Ajuntament de Màlaga. Amb el suport d'APTE i Ministeri de Ciència i Innovació [+]

Brokerage Event - Mobile World Congress

Lloc: Pavelló Català - Fira de Barcelona
Data: del 27 al 29 de febrer 2012
Organitza: ACC1Ó I Europe Enterprise Network (EEN) [+]

BIO (Biotechnology International Convention)

Lloc: Boston (Estats Units)
Data: del 18 al 21 de juny 2012. Data límit per reservar estand: 20/01/2012
Organitza: ICEX i BIOCAT [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.