cap
N.61 15 de desembre de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

El Parc de Recerca UAB i la UAB commemoren els deu anys acollint empreses

10 anysL’acte d’aniversari ha reunit les empreses que s’han creat durant aquests anys, així com els investigadors que han impulsat la seva creació. Investigadors i emprenedors han participat en una taula rodona per parlar sobre les dificultats que hi ha a l’hora de crear noves spin off. La taula rodona, moderada pel Director General del PRUAB, Jordi Marquet, ha comptat amb l’assistència dels màxims responsables de les empreses AB-Biotics, Scytl i Muf, així com els investigadors Bonaventura Guamis i Javier Lafuente.

Durant els últims deu anys, el Parc de Recerca UAB (PRUAB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han impulsat un total de 56 empreses basades en la recerca, un 93% de les quals ha obtingut èxit i continua amb la seva activitat al dia d'avui. D'aquestes, al voltant d'un 60% ha conseguit portar a terme projectes d'internacionalització.

Recerca col·laborativa en nanociències

NanocienciesEl Barcelona Nanotechnology Cluster Bellaterra (BNC-b), el Centre de Recerca en Nanociències de San Sebastià (Nanogune) i el Technion Russell Berrie Nanotechnology Institute (RBNI) d'Israel engeguen un programa de col·laboració per facilitar l'intercanvi d'investigadors.

Tres projectes d'investigadors del BNC-b han estat seleccionats pel programa de col·laboració entre aquests centres de recerca en nanociència de l'Estat espanyol i Israel. La intenció d'aquesta col·laboració és facilitar l'intercanvi d'nvestigadors entre els centres i proporcionar els mitjans adequats per dur a terme projectes de recerca conjunts. Es pretén així, potenciar les relacions entre els grups d'investigadors dels diferents països per portar a terme recerques conjuntes inicialment cofinanciades per les institucions participants. [+]

Deu joves investigadors reben els primers premis Aposta de la UAB

ApostaEl programa Aposta vol impulsar la recerca dels joves investigadors de la UAB - amb edat igual o inferior a 40 anys-, facilitar la dimensió internacional de les seves activitats i afavorir la difusió dels resultats a la societat. S’han lliurat deu premis a joves investigadors de la UAB que aportaran una dotació econòmica de fins a 25.000 € per desenvolupar projectes innovadors de diferents àmbits. Els projectes que han estat guardonats abasten camps de recerca molt diversos: el tractament químic de materials amb finalitats industrials i mediambientals, la immigració i la cohesió social, l’estudi del càncer, l’ús de nanotecnologia en salut, traducció automàtica i audiodescripció per a persones invidents, etc.

Aquest projecte s’ha endegat amb el patrocini del Consell Social de la UAB i de diverses institucions: l’empresa de base científico-tècnica AB-Biotics, Freixenet, l'Obra Social "la Caixa" i l'editorial RBA. [+]

El CSIC convoca la segona edició del concurs de relats Inspiraciència

InspiraciènciaEl Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) convoca la segona edició d'Inspiraciència, un concurs de relats d'inspiració científica que pretén apropar la ciència a la societat a través de l'escriptura.

Inspiraciència pretén ser un espai en el que tothom pugui pensar o imaginar la ciència d'una manera participativa. Els relats es podran publicar al web fins el 15 de març de 2012.

El concurs té dues categories (juvenil, per participants de 12 a 17 anys, i adults, a partir de 18 anys) i dues modalitats, relats curts, amb una extensió mínima de 800 paraules i màxima de 1.500, i microrelats, amb una extensió màxima de 500 paraules. Com a novetat d'aquesta edició, a part del català i del castellà, les obres també es poden presentar en gallec. Cada concursant podrà publicar un relat per cada modalitat.

OFERTES - DEMANDES

Odournet
Odournet SL busca gent per a treballar com a panelistes qualificats per a l’anàlisi d’olors segons la normativa europea de referència EN-13725. Interessats contactar amb epagans@odournet.com

Programa de Cooperació Empresarial COPIT
Detall d'Ofertes i Demandes [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca el VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, patrocinat pel Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Poden participar joves investigadors (menors de 35 anys) que hagin escrit un article o elaborat un producte multimèdia -un vídeo, un bloc, un web, etc.-, sobre la seva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.000€ per a cadascun dels guanyadors en totes dues categories i fins a sis premis de 350€ cadascun per als accèssits (màxim tres per modalitat).
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

Suport a l'Emprenedoria Social

Amb l'objectiu d'identificar persones emprenedores socials i donar impuls a les seves iniciatives, així com la creació d’un ecosistema per a la consolidació dels seus projectes i la difusió de bones pràctiques. S'identificaran quinze iniciatives emprenedores i es farà un acompanyament en la fase de la seva creació o consolidació, ajudant les persones emprenedores, formant-les en habilitats de gestió, acompanyant-les en la cerca de finançament i en la posada en marxa de la iniciativa;  sempre vetllant per assolir un doble objectiu d’impacte social i de sostenibilitat econòmica.
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

 

Avenços en els Processos UHPH (Taller Funetech)

Lloc: Casa de Convalescència de Barcelona - St. Antoni Maria Claret, 171
Data: 15 desembre 2011
Organitza: CERPTA i UAB [+]

 

Fòrum d'inversors Biotech Showcase a San Francisco

Lloc: San Francisco
Data: del 9 a l'11 de gener 2012
Organitza: ICEX [+]

 

XIV Jornades de porcino de la UAB

Lloc: Sala d'Actes de la Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona
Data: de l'1 al 3 de febrer 2012
Organitza: CReSA i Facultat Veterinària UAB [+]

 

Primer Fòrum per a la Ciència, Tecnologia i Innovació (TRANSFIERE)

Lloc: Palau de Fires i Congressos - Màlaga - Espanya
Data: 8 i 9 de febrer 2012
Organitza: Ajuntament de Màlaga. Amb el suport d'APTE i Ministeri de Ciència i Innovació [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.