cap
N.59 17 de novembre de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

L'empresa Odournet s'instal·la al Parc de Recerca UAB

OdournetOdournet és una empresa especialitzada en consultoria en l'àmbit de l'avaluació i gestió d'impacte per olors mediambientals i en el camp de l'anàlisi d'olors de productes i materials.

La intenció de l'empresa a l'hora d'instal·lar-se a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB és operar en un entorn universitari i científic, per interactuar i crear llaços de col·laboració amb la Universitat, les empreses i el centres i instituts de recerca ubicats al Parc.

En aquest nou espai al Parc de Recerca UAB, establirà el cinquè laboratori acreditat del Grup per a l'anàlisi d'olors per olfactometria dinàmica (segons EN13725). A la vegada, instal·larà un laboratori de cromatografia de gasos i espectrometria de masses amb un port d'olor (GC-MS-O), especialitzat en detectar compostos a molt baixa concentració. Gràcies a aquesta tècnica d'alta resolució es podran detectar tan químicament com sensorialment, per exemple, els elements responsables de les males olors de les mostres analitzades. [+]

Neixen dues noves spin-offs

Aquest mes de novembre, dues noves spin-offs s'han incorporat al Parc de Recerca UAB.

CognicorCognicor Technologies és una empresa spin-off de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC) que ha desenvolupat una plataforma on-line per a la resolució de conflictes entre dues parts mitjançant eines d'intel·ligència artificial. [+]


AlibavaAlibava Systems, spin-off del Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-CSIC), desenvolupa i comercialitza un sistema per a mesurar i caracteritzar detectors de radiació de manera molt senzilla connectant-se a un pc per un cable USB i incloent un software de control. Serveix per diferents àmbits com el de la imatge mèdica, dosimetria i física. [+]

Inscriu-te a l'encontre de col·laboració empresarial COPIT

COPITEl Parc Tecnològic del Valles i el Parc de Recerca UAB organitzen un encontre el proper 25 de novembre al Centre d'Empreses de Noves Tecnologies del PTV. La trobada reunirà empreses i entitats de sectors industrials transformadors i serveis avançats.

L'acte constarà d'entrevistes programades entre empreses, entitats i grups de recerca afins, d'una durada màxima de 15 minuts, amb l'objectiu d'establir un primer contacte entre entitats amb opcions de poder treballar conjuntament, definir les bases per a una futura col·laboració i ampliar el mercat i les possibilitats de negoci.

Demà finalitza el període d'inscripció a la jornada. 61 entitats ja han confirmat la seva assistència. Inscriviu-vos omplint el formulari. [+]

Jornada sobre els ajuts Marie Curie

El proper 29 de novembre, el Parc de Recerca UAB organitza aquesta jornada per donar a conèixer les característiques de les accions Industry-Academia Partnerships and Pathways (IAPP), emmarcades en els ajuts Marie Curie de la Comissió Eutropea.

El IAPP pretén fomentar la cooperació entre organitzacions públiques de recerca i empreses privades mitjançant la creació d'un consorci per al desenvolupament d'un programa científic conjunt a través de l'intercanvi de personal.

Per inscriure-us de forma gratuïta en aquesta jornada, cliqueu el següent enllaç. [+]

SmartCity World Congress

SmartCity Congress

Ets una empresa innovadora? Barcelona Activa posa a disposició de les empreses joves un espai que acollirà les 15 empreses més innovadores al SmartCity World Congress, que tindrà lloc del 29 de novembre al 2 de desembre. El congrés serà un punt de trobada entre professionals del sector, responsables d'administracions públiques i experts on es donaran les claus per entendre el funcionament i el desenvolupament de les ciutats del futur, conegudes com smart cities.

Per més informació poseu-vos en contacte amb isabel.montals@barcelonactiva.cat

OFERTES - DEMANDES

CENTRE D'ACCESSIBILITAT I INTEL·LIGÈNCIA AMBIENTAL DE CATALUNYA (CAIAC)
Enginyer Informàtic
[+]

AB- BIOTICS
Analista Bases de Dades en Empresa Biotecnològica [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

ACC1Ó - Primera Exportació

Programa d'assessorament dirigit a empreses amb voluntat d'iniciar un procés internacionalització. El programa ajuda a accedir a les primeres fases del procés exportador i a dissenyar la pròpia estratègia d'actuació en els diferents mercats. Els beneficiaris són empreses catalanes, industrials o de serveis, amb voluntat d'iniciar el seu procés d'internacionalització. Han de ser empreses que no hagin exportat o que la seva facturació de 2010 sigui inferior a 300.000 €.
Convocatòria fins 24/11/2011 [+]

ACC1Ó - NEX-PIPE

Formació, activa i personalitzada per tal d'iniciar i formar l'empresa en comerç exterior; i ajudar-la en la creació d'un departament comercial internacional amb l'equip humà i les infraestructures necessàries per gestionar un pla d'actuació internacional. Els beneficiaris són petites i mitjanes empreses catalanes -industrials o de serveis- amb una xifra d'exportació inferior al 20% de la facturació total l'any anterior a l'entrada al programa. El Grup de Coordinació Autonòmica (GCA) format per ICEX, Cambres i ACC1Ó podrà posar requisits addicionals.
Convocatòria fins 25/11/2011 [+]

Fons Emprenedors Fundació Repsol

La convocatòria es dirigeix a emprenedors que hagin constituït o estiguin a punt de constituir una empresa de l'àmbit de l'eficiència energètica. Es seleccionaran un màxim de 5 projectes empresarials amb una dotació econòmica mensual d'entre 6.000 i 12.000 € per projecte, a més d'assessorament i cerca de capital. La durada màxima del fons és de 24 mesos.
Convocatòria fins 30/11/2011 [+]

Programa d'Emprenedoria Social de "la Caixa"

Aquesta iniciativa té la finalitat de donar suport a emprenedors i empreses socials en "fase llavor", considerant tant a emprenedors que volen iniciar una nova activitat com a les empreses socials
amb un recorregut formal inferior a tres anys. El programa també s'adreça a les entitats socials ja consolidades però que
busquen transformar-se en una empresa social a fi de resultar més viables econòmicament, mantenint l'impacte social de la seva activitat. L'Obra Social "la Caixa" vol oferir un suport integral a les iniciatives d'aquests emprenedors i empreses socials amb un projecte que aporti: Suport econòmic, Formació i acompanyament gerencial i Treball en xarxa.
Convocatòria fins 11/12/2011 [+]

VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca el VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, patrocinat pel Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Poden participar joves investigadors (menors de 35 anys) que hagin escrit un article o elaborat un producte multimèdia -un vídeo, un bloc, un web, etc.-, sobre la seva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.000€ per a cadascun dels guanyadors en totes dues categories i fins a sis premis de 350€ cadascun per als accèssits (màxim tres per modalitat).
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

Suport a l'Emprenedoria Social

Amb l'objectiu d'identificar persones emprenedores socials i donar impuls a les seves iniciatives, així com la creació d’un ecosistema per a la consolidació dels seus projectes i la difusió de bones pràctiques. S'identificaran quinze iniciatives emprenedores i es farà un acompanyament en la fase de la seva creació o consolidació, ajudant a les persones emprenedores formant-les en habilitats de gestió, acompanyant-les en la cerca de finançament i en la posada en marxa de la iniciativa;  sempre vetllant per assolir un doble objectiu d’impacte social i de sostenibilitat econòmica.
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

INNOCASH 2011 - Fase de finançament

InnoCash és un programa per identificar, valoritzar i madurar tecnologies i resultats de R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal que puguin ser transferits al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.
Convocatòria fins 30/04/2012 [+]

 

22e Fòrum d'Inversió d'ESADE BAN

Lloc: ESADE Edifici 1. Av. Pedralbes, 60-62 Barcelona.
Data: 22 novembre 2011, 14:00
Organitza: ESADE BAN [+]

Programes i serveis de suport del CDTI per a empreses industrials i de serveis avançats a la indústria

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès
Data: 22 novembre 2011, 10:00 a 14:00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB, Parc Tecnològic del Vallès, Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN), el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (MITYC) i l'APTE [+]

X workshop sobre Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària (MRAMA)

Lloc: Sala d'actes de la Facultat de Veterinària - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Bellaterra
Data: del 22 al 25 de novembre 2011
Organitza: Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments, Departament de Ciència animal i dels aliments, UAB [+]

Fòrum Biocat

Lloc: Passeig d'Isabel II 08003 - Barcelona
Data: 24 novembre 2011, 09.00h a 16.00h
Organitza: Biocat i la Cambra de Comerç de Barcelona [+]

Jornada de Innovación en Alimentación y Salud

Lloc: ESADE Creapolis, Sant Cugat del Vallès
Data: 24 novembre 2011
Organitza: ESADE Creapolis i PIMEC [+]

Encontre COPIT de col·laboració empresarial:
sectors industrials transformadors i serveis avançats a la indústria

Lloc: Centre de Noves Empreses - Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 25 de novembre 2011
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Parc de Recerca UAB i PIMEC [+]

SmartCity Expo & World Congress

Lloc: Recinte de Gran Vía. Avinguda de Juan Carlos I, 64. 08908 L'Hospitalet de Llobregat
Data: 29 de novembre al 02 desembre 2011
Organitza: Fira de Barcelona, Global Smart Cities Association (GSCA) [+]

L'anàlisi del risc de les invasions biològiques en ecosistemes aquàtics

Lloc: Sala de Graus Facultat Biocièncie de la Universitat Autònoma de Barcelona
Data: 30 novembre 2011, de 09:00h a 17:45h
Organitza: CREAF [+]

XVII Forum d'Inversió d'ACC1Ó

Lloc: Auditori AXA, Av.Diagonal - Barcelona
Data: 2 desembre 2011, de 9:00h a 14:00h
Organitza: ACC1Ó [+]

Innovation Convention 2011

Lloc: Square - Brussels Meeting Centre - Brussel·les
Data: 5 i 6 desembre 2011
Organitza: Comissió Europea [+]

 

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.