cap
N.57 3 de novembre de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

El Parc de Recerca UAB participa a Expoquimia 2011

ExpoquimiaEl Parc de Recerca UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Campus d'Excel·lència Internacional UAB-CEI participen a Expoquimia 2011, que tindrà lloc del 14 al 18 de novembre de 2011 a la Fira de Barcelona.

Nanomol, Hexascreen, Aeris, AB-Therapeutics, Arquebio, Ctrl4Enviro, l'Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i un grup d'investigadors dels departaments de Química, Bioquímica i Enginyeria Química de la UAB participen a la fira.

Enguany, el saló compta amb la participació de nous sectors com la biotecnologia, la química fina, la innovació alimentària, la farmacèutica industrial, les energies alternatives o la cosmètica industrial. Amb voluntat d'establir un nexe d'unió entre ciència i indústria, la fira ofereix als participants una plataforma de networking i més de 50 activitats i congressos programats. [+]

Nous models d'Innovació Organitzativa

Seminari AICANEl proper dimecres 9 de novembre, el Plan Innova i Best Business Service faran un seminari sobre nous models d'Innovació Organitzativa a les 11.00 h a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB.

El seminari tractarà sobre com compatibilitzar i integrar els sistemes de gestió i les certificacions més universals en Cloud. L'objectiu és fer l'organització i la gestió fàcil per a l' empresa, tenint molt en compte les pimes per tal de reduir costos i enfortir el seu negoci.

Tots aquells interessats en assistir, envieu un correu a parc.recerca@uab.cat

AB-Therapeutics participa en el 10è Forum NEOTEC Capital Risc

AB-TherapeuticsEl 10è Fòrum NEOTEC Capital Risc és un fòrum de trobada entre inversors i empreses de base tecnològica immerses en rondes de finançament. La spin-off AB-Therapeutics ha estat una de les 15 empreses seleccionades per participar en aquest fòrum, on tindrà l'oportunitat de presentar el seu projecte davant de potencials inversors.

AB-Therapeutics busca inversors per a la seva primera ronda de finançament. El 85% dels fons els invertirà en el desenvolupament preclínic i clínic dels fàrmacs candidats per tractar el càncer de pulmó i el càncer de pàncrees, a través de subcontractació d'empreses de recerca (CRO). Només el 15% de les despeses els destinarà a costos generals i recursos humans. [+]

Segona Trobada Internacional Interbio

InterbioEl proper 17 i 18 de novembre es celebrarà a la Cambra de Comerç de València la trobada de transferència tecnològica, centrada en els camps de les TIC per a la salut, la genètica, l'oncologia i el descobriment de fàrmacs.

Aquesta trobada s'organitza en el marc del projecte de cooperació Interbio, un programa de cooperació entre cinc regions europees -Bordeus, Catalunya, Lisboa, Tolosa i València- que té com a objectiu fomentar la cooperació transnacional, la transferència de tecnologia i la innovació en els camps de la biotecnologia i les ciències de la vida al sud-est d'Europa. El projecte està finançat pel programa europeu Interreg. Biocat coordina la representació catalana d'Interbio, en col·laboració amb el Parc Científic Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Parc de Recerca UAB.[+]

Anna Cabré, presidenta del Consell Català d'Estadística

Anna CabréLa directora del Centre d'Estudis Demogràfics (CED) i catedràtica de geografia de la UAB ha estat nomenada presidenta del Consell Català d'Estadística per la Generalitat, l'òrgan de caràcter consultiu i d'assessorament de l'Idescat (organisme especialitzat en estadística de la Generalitat). Hi estan representats diferents sectors socials amb l'objectiu de recollir les seves opinions sobre les necessitats d'informació estadística i verificar si s'ajusten a les demandes de la societat.

Anna Cabré és llicenciada i doctora en geografia per la UAB i diplomada en demografia i desenvolupament econòmic i social a la Universitat de París. A més d'exercir la docència a la UAB, ha impartit cursos d'anàlisi demogràfica a les universitats de Montréal, Paris-X, Paris-I i Girona, així com al Colegio de México. [+]

OFERTES - DEMANDES

CENTRE D'ACCESSIBILITAT I INTEL·LIGÈNCIA AMBIENTAL DE CATALUNYA (CAIAC)
Enginyer Informàtic
[+]

AB- BIOTICS
Analista Bases de Dades en Empresa Biotecnològica [+]

NANOTHERAPIX S.L.
Analista Laboratori Immunologia i Biologia Cel·lular [+]

SELECTIONABLE
Start-up d'Internet de proves de coneixements i psicotècnics online destinats a la selecció de personal cerca Director de Desenvolupament de Negoci Més info: genia.bozzo@selectionable.com

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Premios Nacionales de Innovación y Diseño 2011

Amb l'objectiu de promoure el desenvolupament de la innovació tecnològica i la utilització del disseny com a element innovador. Hi ha 7 categories: trajectòria innovadora (empresaris els quals la seva trajectòria professional ha aportat al desenvolupament de la innovació tecnològica espanyola), capital risc (iniciatives que fomenten el finançament a llarg termini a projectes innovadors desenvolupats per petites i mitjanes empreses per part del sector privat), compra pública innovadora, internacionalització (empreses que hagin introduït amb èxit productes innovadors desenvolupats a Espanya), recursos humans innovadors (empreses que hagin destcat en la contractació i formació de personal especialitzat en innovació i investigació), premi nacional de disseny per a empreses i per professionals.
Convocatòria fins 25/11/2011 [+]

 

ACC1Ó - Primera Exportació

Programa d'assessorament dirigit a empreses amb voluntat d'iniciar un procés internacionalització. El programa ajuda a accedir a les primeres fases del procés exportador i a dissenyar la pròpia estratègia d'actuació en els diferents mercats. Els beneficiaris són empreses catalanes, industrials o de serveis, amb voluntat d'iniciar el seu procés d'internacionalització. Han de ser empreses que no hagin exportat o que la seva facturació de 2010 sigui inferior a 300.000 €.
Convocatòria fins 24/11/2011 [+]

 

ACC1Ó - NEX-PIPE

Formació, activa i personalitzada per tal d'iniciar i formar l'empresa en comerç exterior; i ajudar-la en la creació d'un departament comercial internacional amb l'equip humà i les infraestructures necessàries per gestionar un pla d'actuació internacional. Els beneficiaris són petites i mitjanes empreses catalanes -industrials o de serveis- amb una xifra d'exportació inferior al 20% de la facturació total l'any anterior a l'entrada al programa. El Grup de Coordinació Autonòmica (GCA) format per ICEX, Cambres i ACC1Ó podrà posar requisits addicionals.
Convocatòria fins 25/11/2011 [+]

 

Fons Emprenedors Fundació Repsol

La convocatòria es dirigeix a emprenedors que hagin constituït o estiguin a punt de constituir una empresa de l'àmbit de l'eficiència energètica. Es seleccionaran un màxim de 5 projectes empresarials amb una dotació econòmica mensual d'entre 6.000 i 12.000 € per projecte, a més d'assessorament i cerca de capital. La durada màxima del fons és de 24 mesos.
Convocatòria fins 30/11/2011 [+]

 

VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca el VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, patrocinat pel Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Poden participar joves investigadors (menors de 35 anys) que hagin escrit un article o elaborat un producte multimèdia -un vídeo, un bloc, un web, etc.-, sobre la seva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.000€ per a cadascun dels guanyadors en totes dues categories i fins a sis premis de 350€ cadascun per als accèssits (màxim tres per modalitat).
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

 

Suport a l'Emprenedoria Social

Amb l'objectiu d'identificar persones emprenedores socials i donar impuls a les seves iniciatives, així com la creació d’un ecosistema per a la consolidació dels seus projectes i la difusió de bones pràctiques. S'identificaran quinze iniciatives emprenedores i es farà un acompanyament en la fase de la seva creació o consolidació, ajudant a les persones emprenedores formant-les en habilitats de gestió, acompanyant-les en la cerca de finançament i en la posada en marxa de la iniciativa;  sempre vetllant per assolir un doble objectiu d’impacte social i de sostenibilitat econòmica.
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

 

 

Jornada "Eficiència de capital en empreses tecnològiques"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès).
Data: 4 de novembre 2011
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, La Salle, MaxVal. [+]

Taller "Exportar es capital, com incrementar les vendes i millorar el cash-flow"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès).
Data: 7 de novembre 2011, 12: - 14:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Banc Sabadell. [+]

III eHealth Workshop UK & Catalunya: Technologies for health

Lloc: Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - C/ Sant Antoni Maria Claret, 167. Barcelona - Sala d'Actes, bloc A, 3ª planta.
Data: 9 de novembre 2011, de 08:30 - 16:40h
Organitza: Fundació TicSalut [+]

Esmorzars Competitivitat Industrial: "És hora de canviar l'estratègia de fabricació?"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès.
Data: 10 de novembre 2011,de 08:45 - 10:45 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Parc de Recerca UAB, PIMEC, Airon Data Systems, Columbus [+]

Fòrum Ascamm 2011: El valor de la indústria i la indústria del valor

Lloc: CosmoCaixa Barcelona - C/ Isaac Newton, 26. (Abans Teodoro Roviralta, 47-51).
Data: 10 de novembre 2011,de 08:45 - 14:00 h
Organitza: ASCAMM [+]

Fòrum d'Innovació Biomèdica UAB-CEI

Lloc: Auditori, Hospital Parc Taulí, Sabadell
Data: 11 de novembre 2011, 09:00 - 14:00 h
Organitza: Campus d'Excel·lència Internacional UAB-CEI [+]

Aplicacions de nanomaterials en sistemes de remediació ambiental

Lloc: Sala Polivalent, Edifici Eureka, Parc de Recerca UAB.
Data: 11 de novembre 2011, de 10:00 - 11:30 h
Organitza: Parc de Recerca UAB, Parc Tecnològic del Vallès, PIMEC [+]

X Seminari - Ciutats i Persones: "No surtis sola" - Espais públics segurs amb perspectiva de gènere

Lloc: Sala La Cuina. Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere més baix 7, Barcelona.
Data: 11 de novembre 2011, 09:00 a 13:00 h
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) [+]

Encontre COPIT de col·laboració empresarial:
sectors industrials transformadors i serveis avançats a la indústria

Lloc: Centre de Noves Empreses - Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 25 de novembre 2011
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Parc de Recerca UAB i PIMEC [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.