cap
N.56 20 d'octubre de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Oberta la inscripció a la jornada sobre l'aplicació de nanomaterials en sistemes de remediació ambiental

JornadaEl món dels nanomaterials està trobant en l'actualitat una àrea de recerca molt prometedora en la solució de problemes de tipus mediambiental, como ara la neteja d'aigües, sòls, producció d'energia, etc. Aquesta recerca ha de venir acompanyada d'un estudi dels efectes tòxics que pugui tenir sobre el medi ambient la dispersió d'aquests nous materials sintètics.

El proper 11 de novembre, de 10 a 11.30 h, el Parc de Recerca UAB organitza aquesta jornada, on l'investigador Xavier Font, del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UAB, presentarà algunes aplicacions ambientals de nanopartícules orgàniques i el seu efecte sobre diferents poblacions microbianes típicament utilitzades en el tractament d'aigües i residus.

L'assistència és gratuïta però les places són limitades. Per inscriure-us a la jornada, cliqueu l'enllaç següent. [+]

 

BCN Innova rep el Reconeixement Cecot 2011 al Valor d'Emprendre

BCNInnovaAquest guardó premia l'esforç i la contribució d'empreses, persones, institucions i entitats al progrés empresarial.

La spin-off BCN Innova ha estat distingida pel Reconeixement Cecot 2011 en la categoria Valor d'Emprendre. La patronal ha atorgat 11 distincions entre un total de 42 candidatures presentades. [+]

 

 

Com emprendre des de les Ciències Socials

EmprenedoriaSocial

Avui, a les 17.00 h, l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) i el Parc de Recerca UAB organitzen una sessió informativa sobre les vies de creació d'una empresa a l'àmbit de les ciències socials. Està adreçada molt especialment als estudiants del Màster en Marketing Polític, però també està oberta a altres estudiants interessats. La sessió tindrà lloc a l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), al carrer Mallorca, número 244, de Barcelona.

El Parc de Recerca UAB ha engegat un programa específic de suport a la Transferència de Coneixements en els àmbits de Ciències Socials i Humanitats. Aquest suport es tradueix en un servei específic a aquells investigadors que vulguin iniciar un projecte empresarial. [+]

 

AB-Biotics signa un acord amb Lacer per a la distribució d'AB-LIFE a Espanya

AB-BioticsAquest probiòtic és capaç de reduir entre un 14% i un 18% els nivells de colesterol. L'empresa Lacer Farma, líder en el mercat nacional en l'àrea de risc cardiovascular, comercialitzarà el producte en l'àrea farmacèutica, i AB-Biotics es reserva els drets del mateix per al sector alimentari. 

AB-Biotics, empresa ubicada al Parc de Recerca UAB, ha signat un acord amb Lacer Farma que atorga a aquest laboratori la distribució exclusiva a Espanya del probiòtic AB-Life en l'àrea farmacèutica. Segons l'estudi clínic realitzat per l'Hospital Puerta del Hierro de Madrid, AB-Life és capaç de reduir el nivell de colesterol total entre un 14% i un 18%, xifra que suposa una eficàcia molt superior a la d'altres productes del mercat. [+]

 

Acció comercial CleanTech Week a San Francisco

OpinnoEl proper 25 d'octubre finalitza el termini d'inscripció per participar a l'acció comercial que organitza Opinno del 7 a l'11 de novembre a l'àrea de San Francisco i Silicon Valley, enfocada al sector de les tecnologies netes.

Les empreses participants podran assistir al CleanTech Open & Expo, fira que reuneix empreses i centres tecnològics d'arreu del món. El preu del programa és de 3.500 USD. Per inscriure's, clicar el següent enllaç [+]

 

Nou butlletí de l'UAB Innova

UABInnovaHas rebut el darrer butlletí de l'UAB Innova? Al darrer número d'aquesta revista electrònica sobre innovació i emprenedoria trobaràs les novetats de les empreses Inèdit, AB-Biotics, Ypsicon o BCN Innova, a banda d'informació sobre el curs "Aprendre a Emprendre", amb un entrevista al seu coordinador, Juanjo Villanueva.

Per consultar la revista, visita el següent enllaç. Recorda que pots subscriure't per rebre el butlletí mensual emplenant la casella del peu de pàgina. [+]

 

OFERTES - DEMANDES

AB- BIOTICS
Analista Bases de Dades en Empresa Biotecnològica [+]

NANOTHERAPIX S.L.
Analista Laboratori Immunologia i Biologia Cel·lular [+]

Programa de Cooperació Empresarial COPIT
Detall d'Ofertes i Demandes [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Inversions Empresarials d'Alt Impacte

Ajuts per a projectes d'inversió realitzats a Catalunya i que es considerin d'alt impacte (projectes d'implantació d'empreses no presents a Catalunya, i els projectes d'empreses ja presents a Catalunya que incorporin una activitat totalment nova que diversifiqui de forma significativa la seva activitat actual). Els beneficiaris són empreses que portin a terme projectes d'inversió empresarial i ajuntaments amb projectes d'infraestructures que siguin complementaris a un projecte d'inversió empresarial considerat d'alt impacte.
Convocatòria fins 27/10/2011 [+]

 

Premios Nacionales de Innovación y Diseño 2011

Amb l'objectiu de promoure el desenvolupament de la innovació tecnològica i la utilització del disseny com a element innovador. Hi ha 7 categories: trajectòria innovadora (empresaris els quals la seva trajectòria professional ha aportat al desenvolupament de la innovació tecnològica espanyola), capital risc (iniciatives que fomenten el finançament a llarg termini a projectes innovadors desenvolupats per petites i mitjanes empreses per part del sector privat), compra pública innovadora, internacionalització (empreses que hagin introduït amb èxit productes innovadors desenvolupats a Espanya), recursos humans innovadors (empreses que hagin destcat en la contractació i formació de personal especialitzat en innovació i investigació), premi nacional de disseny per a empreses i per professionals.
Convocatòria fins 25/11/2011 [+]

 

ACC1Ó - Primera Exportació

Programa d'assessorament dirigit a empreses amb voluntat d'iniciar un procés internacionalització. El programa ajuda a accedir a les primeres fases del procés exportador i a dissenyar la pròpia estratègia d'actuació en els diferents mercats. Els beneficiaris són empreses catalanes, industrials o de serveis, amb voluntat d'iniciar el seu procés d'internacionalització. Han de ser empreses que no hagin exportat o que la seva facturació de 2010 sigui inferior a 300.000 €.
Convocatòria fins 24/11/2011 [+]

 

ACC1Ó - NEX-PIPE

Formació, activa i personalitzada per tal d'iniciar i formar l'empresa en comerç exterior; i ajudar-la en la creació d'un departament comercial internacional amb l'equip humà i les infraestructures necessàries per gestionar un pla d'actuació internacional. Els beneficiaris són petites i mitjanes empreses catalanes -industrials o de serveis- amb una xifra d'exportació inferior al 20% de la facturació total l'any anterior a l'entrada al programa. El Grup de Coordinació Autonòmica (GCA) format per ICEX, Cambres i ACC1Ó podrà posar requisits addicionals.
Convocatòria fins 25/11/2011 [+]

 

Fons Emprenedors Fundació Repsol

La convocatòria es dirigeix a emprenedors que hagin constituït o estiguin a punt de constituir una empresa de l'àmbit de l'eficiència energètica. Es seleccionaran un màxim de 5 projectes empresarials amb una dotació econòmica mensual d'entre 6.000 i 12.000 € per projecte, a més d'assessorament i cerca de capital. La durada màxima del fons és de 24 mesos.
Convocatòria fins 30/11/2011 [+]

 

VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica

L'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoca el VIII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica, patrocinat pel Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Poden participar joves investigadors (menors de 35 anys) que hagin escrit un article o elaborat un producte multimèdia -un vídeo, un bloc, un web, etc.-, sobre la seva recerca. El guardó consta de dos premis de 1.000€ per a cadascun dels guanyadors en totes dues categories i fins a sis premis de 350€ cadascun per als accèssits (màxim tres per modalitat).
Convocatòria fins 31/12/2011 [+]

 

 

Jornada d'Aplicacions Industrials de la Nanotecnologia (AIN)

Lloc: Casa Llotja de Mar de Barcelona
Data: 24 d'octubre 2011
Organitza: Nanoaracat i Centre Tecnològic LEITAT [+]

Escola Business Angels

Lloc: Hotel Porta Fira. Plaça Europa 45. L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Data: 25 d'octubre 2011, 09:00 - 19:30 h
Organitza: Biopol'H i La Salle [+]

Feria Tecnológica Fedit

Lloc: Palacio de Congressos de Màlaga - Av. Ortega i Gasset, 201 (Màlaga)
Data: del 25 al 26 d'octubre 2011
Organitza: FEDIT [+]

Conferència Emtech

Lloc: Palacio de Congressos de Màlaga - Av. Ortega i Gasset, 201 (Màlaga)
Data: del 26 al 27 d'octubre 2011
Organitza: Technology Review, Club Málaga Valley [+]
Nota: Les entitats ubicades al Parc de Recerca tenen un 20% de descompte.

Projecte CICLO: una solució pel servei d'assistència tècnica i recanvis per a fabricants d'equips industrials

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola
Data: 27 d'octubre 2011, 08:45 - 10:45 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Parc de Recerca UAB, PIMEC, Arion Data Systems, Columbus IT, Microsoft Innovation Center [+]

FemTalent: Jornada "La gestió del temps com a estratègia empresarial d'èxit"

Lloc: Edifici Tòrax ORBITAL. 40 Parc Científic i Tecnològic de Terrassa
Data: 28 d'octubre 2011, 10:00 - 14:00 h
Organitza: Orbital 40, XPCAT, FemTalent, Usos del Temps
Inscripcions a info@xpcat.net

MEDICA 2011: Brokerage event

Lloc: Fira de Düsseldorf (Alemanya)
Data: 17 i 18 de novembre 2011
Data límit inscripcions: 2 de novembre 2011
Organitza: ACC1Ó, EEN, Biocat, TicSalut i Fenin [+]

Redesign your Bio Start-up Strategy

Lloc: Barcelona
Data: del 7 al 9 de novembre 2011
Organitza: Biocat i ESADE Business School [+]

Jornada AICAN Millora de la Gestió Empresarial

Lloc: Sala Polivalent, Edifici Eureka, Parc de Recerca UAB
Data: 9 de novembre 2011, 10:00 - 12.00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB
Més informació: anabelen.martinez@uab.cat

Fòrum d'Innovació Biomèdica UAB-CEI

Lloc: Auditori, Hospital Parc Taulí, Sabadell
Data: 11 de novembre 2011, 09:00 a 14:00 h
Organitza: Campus d'Excel·lència Internacional UAB-CEI [+]

Theoretical Approaches in Materials Science

Lloc: ICMAB - Sala de Conferècies - Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona - Bellaterra (Barcelona)
Data: 14 de novembre 2011, 09:00 a 17:00 h
Organitza: ICMAB - CSIC [+]

Encontre COPIT de col·laboració empresarial:
sectors industrials transformadors i serveis avançats a la indústria

Lloc: Centre de Noves Empreses - Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 25 de novembre 2011
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès, Parc de Recerca UAB i PIMEC [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.