cap
N.50 7 de juliol de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Tècnica per a detecció ràpida de patògens en els aliments

SVGMEl Servei Veterinari de Genètica Molecular de la UAB, dirigit pel professor Armand Sánchez, participa en el projecte FOBOS, coordinat per la Universitat de Milà, ultimant una tècnica per detectar ràpidament patogens presents en els aliments com E.coli, Salmonella enterica o Clostridium botulinum, causants de greus infeccions en els humans.

La nova tècnica incorpora un xip que permet analitzar, mitjançant una anàlisi de fragments del DNA dels aliments, un nombre elevat de mostres en un temps molt breu, no superior a tres hores, i a un baix cost. [+]

 

Nou programa d'Emprenedoria en Ciències Socials

PRUABEl Parc de Recerca UAB ha posat en marxa un nou programa per a la creació de noves empreses en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats. Coordinat per la Dra. Mònica Cerdán, el programa inclou un ampli ventall de serveis des de la diagnosi del projecte d'empresa, passant per la formació, la cerca de finançament fins la constitució de l'empresa i la seva incubació.

Amb aquest programa el Parc dóna resposta al compromís de posar el coneixement al servei de la societat, completant així l'oferta de suport a l'emprenedoria apostant per l'àmbit de les humanitats i de les ciències socials.[+]

 

La UAB impulsa la recerca dels joves investigadors amb el programa APOSTA

APOSTAAposta és el primer projecte que la Universitat Autònoma de Barcelona i els seus exalumnes -amb el patrocini de destacades entitats i empreses- impulsen per a fomentar la recerca feta pels joves investigadors de la UAB.

En aquesta primera convocatòria se subvencionaran projectes dels àmbits de la Salut, Medi Ambient, Progrés social i cultural, Comunicació i llenguatge i Tecnologies innovadores amb un màxim de 25.000 € per projecte. El conjunt de joves investigadors de la UAB als que va adreçada la convocatòria és un col·lectiu de més de 330 possibles beneficiaris.

La convocatòria s'ha obert el dia 4 de juliol i es tancarà el dia 19 de setembre de 2011. La selecció i seguiment de projectes anirà a càrrec d'una comissió específica del Consell Assessor que treballarà conjuntament amb la Comissió d'Investigació de la UAB. La resolució es preveu al llarg del mes de novembre de 2011 i es farà pública al portal de la UAB. [+]

 

PROGRAMA DE COOPERACIÓ EMPRESARIAL (COPIT)
Ofertes i Demandes

El programa de Cooperació entre Parcs Industrials i Tecnològics (COPIT) és una inciativa de la D.G. de Indústria del Ministeri d'Indústria, Tursime i Comerç (MITYC) amb l'objectiu fonamental d'aconseguir la millora de la competitivitat i el desenvolupament de negoci de les empreses dels Polígons Industrials i Parcs Tecnològics a través d'accions per a la cooperació entre ambdues parts.

Des d'aquesta secció podreu consultar les ofertes i demandes actuals de tecnologia i serveis provinents dels 54 parcs que hi participem. [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

ACC1Ó - 360º Competitivitat

Ajut dirigit a empreses per a realitzar un procés de reflexió del model de negoci, que es concreti en un pla estratègic a mig termini o bé en la implantació de millores operatives en les diferents àrees funcionals de l’empresa.
Convocatòria fins 18/07/2011 [+]

Premis Bancaja Jóvenes Emprendedores

Dirigit a la posada en marxa de projectes empresarials per a joves menors de 35 anys. Hi ha tres categories: empreses de base tecnològica (15.000 euros), empreses tradicionals (10.000 euros) i projectes d'empresa (5.000 euros).
Convocatòria fins 28/07/2011 [+]

Emprendemos juntos

El subprograma d'accions estratègiques per al foment de l'emprenedoria busca reconèixer els instruments, mecanismes i programes públics o publicoprivats que influeixin positivament en el desenvolupament de l'emprenedoria, que introdueixin un element innovador i que siguin susceptibles de ser transferits a altres sistemes regionals i locals d'innovació i emprenedoria. Els ajuts atorgats tenen la forma de subvencions. Es financia un 60% del pressupost, amb un màxim de 150.000 euros per entitat organitzadora
Convocatòria fins 17/08/2011 [+]

ACC1Ó - Noves Oportunitats de Negoci (NON)

Ajut dirigit a empreses per a la realització de projectes que permetin desenvolupar noves oportunitats de negoci, amb un canvi de la base competitiva, estratègica i estructural de l’empresa.
Convocatòria fins 20/09/2011 [+]

ACC1Ó - Dinamització de clústers

Ajut dirigit a entitats per dinamitzar i reforçar la competitivitat dels clústers catalans.
Convocatòria fins 20/09/2011 [+]

ACC1Ó - Innoempresa desenvolupament individual

Ajut dirigit a empreses per a projectes individuals de desenvolupament de nous productes diferencials que aportin avantatges competitius a l'empresa. Despesa subvencionable mínima: 30.000 euros per petites empreses i 60.000 euros per mitjanes empreses.
Convocatòria fins 29/09/2011 [+]

ACC1Ó - Innoempresa co-desenvolupament

Ajut dirigit a empreses per a projectes col·laboratius de desenvolupament de nous productes diferencials que aportin avantatges competitius a l'empresa. Despesa subvencionable mínima de 60.000 euros.
Convocatòria fins 29/09/2011 [+]

ACC1Ó - Innoempresa Sistematització

Ajut dirigit a empreses per a gestionar el procés d'innovació de forma sistemàtica, de manera que l'empresa desenvolupi el seu propi model de gestió de la innovació amb l'ajut d'un assessorament extern. Despesa subvencionable mínima: 10.000 euros.
Convocatòria fins 29/09/2011 [+]

 

 

Curs d'estiu "Innovación, Patentes e Internacionalización de la empresa"

Lloc: Palacio de la Magdalena, Santander
Data: del 11 al 15 de juliol 2011
Organitza: Oficina Española de Patentes y Marcas y Universidad Internacional Menédez Pelayo [+]

Jornada "Atracció i retenció del talent: claus per atraure i retenir als candidats de més potencial"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 12 de juliol 2011, 12.00 - 14.00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

BCN-b Research Meeting

Lloc: Hotel Campus UAB
Data: 14 de juliol 2011
Organitza: Barcelona Nanocluster Bellaterra [+]

22nd International Joint Conference on Artificial Intelligence

Lloc: Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), Barcelona
Data: del 16 al 22 de juliol 2011
Organitza: Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), International Joint Conferences on Artificial Intelligence (IJCAI), Catalan Association for Artificial Intelligence (ACIA), Spanish Associationf for Artificial Intelligence (AEPIA) [+]

One-P Training - Research Results Valorisation, Patenting and Licensing

Lloc: Sala d'Actes, ICMAB-CSIC, Campus de la UAB
Data: 20 i 21 de juliol 2011
Organitza: Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) [+]

11a Conferència Europea en Electrónica Molecular (ECME)

Lloc: Auditori Axa Barcelona (Illa Diagonal)
Data: del 7 al 10 de setembre 2011
Organitza: ECME [+]

SIMO Network. Fira internacional de serveis i solucions TIC per a empreses

Lloc: IFEMA: Fira de Madrid, Madrid
Data: del 4 al 6 d'octubre 2011
Organitza: IFEMA: Fira de Madrid [+]

Redesign your Bio Start-up Strategy

Lloc: Barcelona
Data: del 7 al 9 de novembre 2011
Organitza: Biocat i ESADE Business School [+]

 

 

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.