cap
N.46 12 de maig de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Trobada UAB30 sobre innovació en alimentació i packaging

TROBADA UAB30El proper dijous 9 de juny tindrà lloc a l'Hotel Campus la quarta Trobada UAB30, sota el títol "Innovació en alimentació i packaging". El Parc de Recerca UAB, amb la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès, organitza aquesta jornada, que constarà de ponències a càrrec d'experts i entrevistes bilaterals entre empreses i investigadors.

El sector de l'alimentació evoluciona amb els consumidors. En els darrers anys, s'estan desenvolupant nous materials i tecnologies en l'envasament i processament dels aliments. Per això, s'ha organitzat una nova Trobada UAB30, centrada en la innovació en aquest sector, amb l'objectiu de crear espais de relació entre investigadors i empreses, i mostrar l'ampli ventall d'aplicacions industrials que es poden realitzar gràcies a la recerca universitària i els centres d'investigació. [+]

Participació de l'ICTA en el cinquè IPCC sobre canvi climàtic

Esteve Corbera

Esteve Corbera, investigador Ramón y Cajal a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i professor del Departament d'Economia i Història Econòmica de la UAB, ha estat elegit recentment per participar en la redacció del Cinquè Informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides (ONU).

Llicenciat en Ciències Ambientals per la UAB i doctorat per la Universitat d'East Anglia (Regne Unit), Corbera és investigador de l'ICTA i de la UAB des del passat mes de febrer. [+]

 

Cicle "Química emprèn: guanyant futur amb la innovació"

Any de la Química

El dijous 12 de maig es celebrarà la primera sessió del cicle "Química emprèn: guanyant futur amb la innovació", coincidint amb l'Any de la Química. Amb aquests seminaris el departament de química amb la col·laboració de la "Càtedra Bancaja Joves Emprenedors - UAB" vol donar una visió de la innovació en el món empresarial i de la transferència de coneixement des de la universitat a l'empresa.

Les diferents sessions pretenen respondre a professors i joves investigadors sobre el paper del científic en l'empresa o com convertir un resultat científic en una activitat econòmica rentable.[+]

OFERTES - DEMANDES

Centre d'Investigación en Nanociència i Nanotecnologia (CIN2)
Llicenciat o estudiant d’últim curs de física o química per participar en el projecte de recerca "El nucleador de gel perfecte: Control de la formació de gel mitjançant recobriments orgànics autoassemblats" [+]

Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)
Postdoctoral position in the laboratory of Dr Jose M. Casacuberta on comparative genome
analysis by re-sequencing of melon varieties to detect transposable elements movement
[+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Últims dies!
BioEmprenedor XXI

Programa de creació d’empreses en l'àmbit de les ciències de la vida a Catalunya en el seu sentit més ampli: biotecnologia, biomedicina, medi ambient i sector agroalimentari. Tots els participants optaran a un premi que facilitarà l'inici de la vostra activitat, que consistirà en una dotació econòmica (fins a 20.000 euros) i un conjunt d'accions de formació, internacionalització, finançament, comunicació i incubació.
Convocatòria fins 18/05/2011 [+]

Universal Biotech Innovation Prize

Dirigit a directors de projectes europeus pertanyents a empreses del sector bio o acadèmics que treballin en aquest àmbit. Es premia la millor innovació en dues àrees: teràpia innovadora i instruments mèdics.
Premi: Fins a 100.000 euros, a compartir entre els 2 finalistes i un any gratis de consultoria amb l'empresa Universal Medica Group.
Convocatòria fins 31/05/2011 [+]

IBERDROLA Premis Perseo

Dirigit a projectes o empreses en fase incial de desenvolupament que estiguin basats en una aplicació tecnològica innovadora del sector de les energies netes: tecnologies innovadores en biomasa i nous productes per a l'eficiència energètica.
Premi: Finançament del projecte (fins un màxim de 4 M€), mitjançant l'entrada de PERSEO al capital social de l'empresa.
Convocatòria fins 15/06/2011 [+]

Premi El·lipse de Divulgació Científica

L'objectiu del premi és fomentar la divulgació de les ciències de la vida. En la seva edició de l’any 2011, i en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall, el premi es presenta en el marc de la iniciativa Alzheimer Internacional 2011 i s’atorgarà a les millors obres que tractin sobre la biologia de la memòria des d'una òptica científica. El concurs està obert a qualsevol persona major d'edat, independentment de la seva formació científica.
Premi: 1.000 euros
Convocatòria fins 15/06/2011 [+]

Premios tr35 Spain

TR35 és una iniciativa de la revista del Massachusets Institute of Technology, Technology Review, que guardona als 35 joves innovadors més brillants menors de 35 anys. Els premis cobreixen un ampli ventall de sectors d'activitat, des de la biotecnologia, el desenvolupament de nous materials, equips informàtics, energia, transport o internet.
Convocatòria fins 19/06/2011 [+]

 

 

Cicle de Conferències Química Emprèn "Guanyant futur amb la innovació"

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Ciències, Campus de la UAB
Data: 12 de maig 2011, 11:00 h
Organitza: Càtedra Bancaja UAB Joves Emprenedors i Departament de Química de la UAB [+]

Curs de Programació amb Perl i desenvolupament de software Bioinformàtic

Lloc: Campus de la UAB, Bellaterra
Data: del 16 al 27 de maig 2011
Organitza: Plataforma Bioinformàtica de la UAB-Hospitals [+]

Taller "Els 5 eixos clau de la gestió excel·lent de les PIMES"

Lloc: Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 23 de maig 2011, 17.00-19.00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Uniempro [+]

Intelligent Pharma presenta l'IDBS

Lloc: Parc Cientfic Barcelona (C/ Baldiri i Reixac 4-8, BCN)
Data: 26 de maig 2011, 09:15-14.30 h
Organitza: Intelligent Pharma [+]

Workshop per a usuaris del Sincrotró ALBA

Lloc: Sincrotró ALBA, Cerdanyola del Vallès
Data: 10 juny 2011
Organitza: Sincrotró ALBA [+]

Workshop "Com presentar el teu projecte empresarial per obtenir finançament privat?"

Dirigit a emprenedors amb marcat perfil tècnic que vulguin capacitar-se per afrontar un procés d'inversió en pimes. Places limitades a 10 empreses.
Lloc:
Sala Polivalent Edifici Eureka
Data: 20 i 28 de juny de 2011, 10.00 - 13.00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB i Business Angels Network Catalunya (BANC)
Més informació: julia.palma@uab.cat

Curs d'estiu "Innovación, Patentes e Internacionalización de la empresa"

Lloc: Palacio de la Magdalena, Santander
Data: del 11 al 15 de juliol 2011
Organitza: Oficina Española de Patentes y Marcas y Universidad Internacional Menédez Pelayo [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.