cap
N.45 28 d'abril de 2011

Editorial

Per què patentar? a càrrec de Xavier S. Vallvé, Cap de l’Oficina de Valorització i Patents

Xavier VallvéLa transferència de tecnologia i coneixements a la societat per part de les universitats i els organismes públics d'investigació ha crescut en importància en els darrers anys. Donada la importancia i el benefici social que pot representar la transferencia dels resultats de recerca, les universitats i els OPI europeus encara han de fer un esforç addicional per incrementar la transferència de coneixements.

Les patents són un element important en la transferència tecnològica ja que serveixen com a element facilitador per a que les empreses vulguin realitzar les inversions necessàries per a dur-los al mercat, ja que aquestes es podran beneficiar d'una certa exclusiva que els permeti recuperar aquesta inversió. Per tant, protegir els resultats de recerca, principalment a través de patents, és un dels mitjans principals per a que aquests resultats puguin acabar beneficiant a la societat, convertint-se en productes o serveis concrets, a més de representar una font d'ingressos per a la universitat i els grups de recerca que els han generat.

Els beneficis principals de patentar són múltiples: dur a la pràctica les aplicacions de la vostra recerca i que la societat se'n pugui beneficiar, crear riquesa, contribuir a augmentar el nivell tecnològic, transformar la inversió que es fa en ciència i el benefici propi dels investigadors. Per tot això, us animem a contactar amb nosaltres: patents@uab.cat

  Aquesta setmana DESTAQUEM...

El Premi Nobel de Química Robert Huber visita el Parc de Recerca UAB

VisitaRobert Huber, químic i professor universitari alemany, va ser guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1988. Cada any, Huber imparteix classes en cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, universitat que el va nombrar doctor Honoris Causa el novembre del 2000.

El professor visitant Rober Huber ha visitat el Parc de Recerca de la UAB per conèixer el model de transferència de coneixement que s'hi desenvolupa. Huber és convidat cada any per l'Institut Biotecnologia i Biomedicina de la UAB, un centre amb el qual manté forts vincles d'intercanvi científic. En les seves estàncies, el Premi Nobel ha impulsat els estudis i la investigació en biologia estructural, participa en el consell assessor del complex Biocampus i imparteix cursos de doctorat. [+]

 

Trobada UAB30 sobre alimentació i sanitat animal: cerca de ponents

En el marc del projecte I+D+i, promogut per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), el Parc de Recerca UAB i el Parc Tecnològic del Vallès organitzen el proper dia 9 de juny de 2011 una Trobada UAB30 sobre alimentació i sanitat animal.

En aquesta sessió, amb vocació de posar en contacte empreses i investigadors, tindran lloc entrevistes bilaterals entre els assistents i ponències a càrrecs d'experts del sector de l'alimentació i sanitat animal.

Aquells que estigueu interessats en presentar el vostre projecte o producte, envieu-nos la vostra proposta abans del 4 de maig de 2011: marta.cortijo@uab.cat

Sessió sobre el préstec participatiu d'ENISA

ENISAEl proper 23 de maig al Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès, té lloc una jornada on s'exposaran els avantatges del préstec participatiu i les diferents línies de suport per a la creació i creixement empresarial.

Organitzat pel Parc Tecnològic del Vallès i el Parc de Recerca UAB, la sessió comptarà amb la col·laboració del Sr. Cormac Leggett, tècnic del Departament de Relacions Institucionals d'ENISA. ENISA és una empresa de capital públic adscrita al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, a través de la Direcció General de Política de la Petita i Mitjana Empresa. [+]

OFERTES - DEMANDES

CAREESMA
Empresa líder en cerca online de personal, cerca Product Owner per desenvolupar els portals infoPraca.pl i Careesma.at [+]

FINIXER
Start-up relacionada amb el món de l'esport i Internet, centrada en la promoció, gestió i recomanació d'esdeveniments esportius cerca Desenvolupador en projectes web i JAVA [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Últims dies!
Plan Avanza2

Dirigit a finançar projectes i accions dins del marc de l'Acció Estratègica de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Concretament, el foment de l'ús i confiança a Internet i l'impuls de la indústria TIC espanyola en sectors estratègics.
Convocatòria finalitza del 26 d'abril al 12 de maig (en funció del subprograma) [+]

Últims dies!
Convocatòria INNPACTO

Dirigit a donar suport a projectes en cooperació entre organismes de recerca públics o privats i empreses per a la realització de projectes d'R+D+i orientats als productes, processos i serveis, amb una orientació al mercat i basats en la demanda.
Convocatòria fins 04/05/2011 [+]

BioEmprenedor XXI

Programa de creació d’empreses en l'àmbit de les ciències de la vida a Catalunya en el seu sentit més ampli: biotecnologia, biomedicina, medi ambient i sector agroalimentari. Tots els participants optaran a un premi que facilitarà l'inici de la vostra activitat, que consistirà en una dotació econòmica (fins a 20.000 euros) i un conjunt d'accions de formació, internacionalització, finançament, comunicació i incubació.
Convocatòria fins 18/05/2011 [+]

Universal Biotech Innovation Prize

Dirigit a directors de projectes europeus pertanyents a empreses del sector bio o acadèmics que treballin en aquest àmbit. Es premia la millor innovació en dues àrees: teràpia innovadora i instruments mèdics.
Premi: Fins a 100.000 euros, a compartir entre els 2 finalistes i un any gratis de consultoria amb l'empresa Universal Medica Group.
Convocatòria fins 31/05/2011 [+]

IBERDROLA Premis Perseo

Dirigit a projectes o empreses en fase incial de desenvolupament que estiguin basats en una aplicació tecnològica innovadora del sector de les energies netes: tecnologies innovadores en biomasa i nous productes per a l'eficiència energètica.
Premi: Finançament del projecte (fins un màxim de 4 M€), mitjançant l'entrada de PERSEO al capital social de l'empresa.
Convocatòria fins 15/06/2011 [+]

Premi El·lipse de Divulgació Científica

L'objectiu del premi és fomentar la divulgació de les ciències de la vida. En la seva edició de l’any 2011, i en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall, el premi es presenta en el marc de la iniciativa Alzheimer Internacional 2011 i s’atorgarà a les millors obres que tractin sobre la biologia de la memòria des d'una òptica científica. El concurs està obert a qualsevol persona major d'edat, independentment de la seva formació científica.
Premi: 1.000 euros
Convocatòria fins 15/06/2011 [+]

Premios tr35 Spain

TR35 és una iniciativa de la revista del Massachusets Institute of Technology, Technology Review, que guardona als 35 joves innovadors més brillants menors de 35 anys. Els premis cobreixen un ampli ventall de sectors d'activitat, des de la biotecnologia, el desenvolupament de nous materials, equips informàtics, energia, transport o internet.
Convocatòria fins 19/06/2011 [+]

 

 

II Jornada R+D+i en TIC i Salut

Lloc: Auditori Narcís Monturiol - C/Emili Grahit, 91 - 17003 Girona
Data: 4 i 5 de maig 2011
Organitza: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, TicSalut, Ubifrance [+]

El Préstec Participatiu: Una alternativa per al finançament de les PIME

Lloc: Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 10 de maig 2011, 11:00 - 13:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Parc de Recerca UAB [+]

GENERA 2011 - Jornada Internacional de Transferència de Tecnologia -Matchmaking Event- en Energia i Medi ambient

Lloc: Pavelló 8 stand 10B29. IFEMA. Fira de Madrid
Data: 11 i 12 de maig 2011
Organitza: Enterprise Europe Network madrid [+]

Curs de Programació amb Perl i desenvolupament de software Bioinformàtic

Lloc: Campus de la UAB, Bellaterra
Data: del 16 al 27 de maig 2011
Organitza: Plataforma Bioinformàtica de la UAB-Hospitals [+]

ICT Proposers' Day

Lloc: Budapest
Data: 19 i 20 de maig 2011
Organitza: Comissió Europea [+]

Taller "Els 5 eixos clau de la gestió excel·lent de les PIMES"

Lloc:Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 23 de maig 2011, 17.00-19.00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Uniempro [+]

Workshop per a usuaris del Sincrotró ALBA

Lloc: Sincrotró ALBA, Cerdanyola del Vallès
Data: 10 juny 2011
Organitza: Sincrotró ALBA [+]

Workshop "Com presentar el teu projecte empresarial per obtenir finançament privat?"

Lloc: Sala Polivalent Edifici Eureka
Data: 20 i 28 de juny de 2011, 10.00 - 13.00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB i Business Angels Network Catalunya (BANC) [+]

Curs d'estiu "Innovación, Patentes e Internacionalización de la empresa"

Lloc: Palacio de la Magdalena, Santander
Data: del 11 al 15 de juliol 2011
Organitza: Oficina Española de Patentes y Marcas y Universidad Internacional Menédez Pelayo [+]

 

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.