cap
N.44 7 d'abril de 2011

Editorial

La Llei d'Economia Sostenible, a càrrec de Jordi Marquet, Director del Parc de Recerca UAB

Jordi Marquet Aprovada amb àmplia majoria al Congrés, la “Ley de Economía Sostenible” té com objecte combatre la crisi i impulsar el canvi de model productiu a Espanya. Aquesta llei hauria de representar (sempre que es dotin les partides pressupostàries adequades pel seu desenvolupament), un impuls molt significatiu a aquelles activitats basades en la innovació.

El capítol V està íntegrament dedicat a ciència i innovació i conté mesures per facilitar l’explotació comercial de patents generades per universitats i centres públics de recerca, per impulsar la creació d’empreses innovadores de base tecnològica i per facilitar la col·laboració públic-privada. Alguns d'aquests aspectes seran completament desenvolupats en la "Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación" actualment amb el tràmit avançat en el Congrés.

El que serà realment important és com s'aplicaran aquestes lleis. Hauria de permetre avançar en l'establiment i consolidació d'una veritable "economia del coneixement" i superar la ben coneguda "paradoxa espanyola" per la qual, un bon nivell de recerca no es correspon amb un nivell equivalent d'innovació. No és necessari remarcar l'extrema urgència d'aquest desenvolupament i l'esperança que representa l'aparició d'aquestes lleis. L'aposta sostinguda per la recerca i la innovació ha de ser determinant en l'assoliment d'una autèntica "economia sostenible" a mig termini.

  Aquesta setmana DESTAQUEM...

El Parc de Recerca UAB us convida a la jornada "Ajuts per a la contractació de personal científic i tècnic a les empreses"

Jornada PTV-PRUABEl proper dimarts 12 d'abril, el Parc de Recerca UAB i el Parc Tecnològic del Vallès organitzen aquesta jornada per donar a conèixer les característiques dels ajuts Marie Curie, Inncorpora i Talent que fomenten la contractació de personal científic i tècnic a les empreses.

La jornada compta amb la col·laboració de Rosa Mª Druguet, co-directora d'EuropaInnova i Queralt González, tècnica de projectes de l'Oficina de Projectes Internacionals de Recerca de la UAB.

La inscripció és gratuïta però les places són limitades. Per formalitzar la vostra incripció, visiteu aquest enllaç. [+]

La XPCAT busca candidates per als Consells d'Administració en el projecte fem.talent

Fem TalentDins del projecte fem.talent, que porta a terme accions innovadores en matèria d'igualtat d'oportunitats i gestió del talent femení, la XPCAT posa en marxa el programa 'itineraris de talent femení'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar l'accés de les dones al Govern Corporatiu –Consells d'Administració o Consell Assessor– de les empreses localitzades en els parcs científics i tecnològics de la XPCAT.

Les dones que estiguin interessades en participar en aquest programa han d'enviar el seu CV a l'adreça electrònica femtalent@hunivers.com. La data límit per a la recepció de candidatures es el 7 d'abril de 2011. [+]

La UAB premia els millors projectes emprenedors dels estudiants

UAB EmprendoriaLa UAB, en col·laboració amb el Ministeri d'Educació, convoca els "Premis per a la promoció de l'esperit emprenedor entre l'estudiantat", un concurs que guardonarà els millors projectes d'esperit emprenedor elaborats pels estudiants de grau. Es concediran tres premis de 2.500 euros.

Els projectes hauran de ser originals i podran ser elaborats individualment o en grups d'un màxim de quatre estudiants que cursin estudis de primer o segon cicle o de grau. Els projectes col·lectius hauran de tenir com a coordinador un estudiant de la UAB. [+]

OFERTES - DEMANDES

CENTRE DE RECERCA EN AGRIGENÒMICA (CRAG)
2 Tècnics Auxiliars Suport Laboratori [+]
Secretària del Departament de Genètica Molecular
[+]

INSTITUT CATALÀ DE NANOTECNOLOGIA (ICN) - Projecte INNPACTO
Cerca empreses de l'àmbit de la biomedicina i la biotecnologia que treballin en la detecció de proteïnes i de RNA per a dispositius nanoestructurats. Per a més informació, contactar amb jordi.reverter@icn.cat

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Últims dies!
Oficina Espanyola de Patents i Marques: Subvencions per al foment de les sol·licituds de patents i models d'utilitat

Dirigides a ampliar la sol·licitud d'una patent o d'un model d'utilitat davant les oficines nacionals de països tercers o oficines regionals de patents, subvencionar les activitats realitzades dins del procediment internacional PCT o subvencionar les sol·licituds de patents i models d'utilitat espanyols.
Convocatòria fins 18/04/2011 [+]

Invest in Spain - Convocatòria 2/2010 Promoció d'implantació d'empreses estrangeres

Dirigit a finançar les activitats d'R+D de les empreses de capital estranger que vulguin implantar-se a Espanya o de les empreses ja implantades a Espanya que vulguin iniciar activitats en aquest àmbit.
Premi: fins a 200.000 euros per beneficiari
Convocatòria fins 28/04/2011
[+]

Programa Nacional de Transferencia Tecnológica, Valoración y Promoción de Empresas de Base Tecnológica. Subprograma de Apoyo a la Función Transferencia en Centros de Investigación (INNCIDE) 2011

Plans Estratègics de Transferència (PETRA) de 48 mesos de durada, que seran executats de forma individual a través de l' Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació sol·licitant.
Convocatòria fins 26/04/2011 [+]

Plan Avanza2

Dirigit a finançar projectes i accions dins del marc de l'Acció Estratègica de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Concretament, el foment de l'ús i confiança a Internet i l'impuls de la indústria TIC espanyola en sectors estratègics.
Convocatòria finalitza del 26 d'abril al 12 de maig (en funció del subprograma) [+]

Universal Biotech Innovation Prize

Dirigit a directors de projectes europeus pertanyents a empreses del sector bio o acadèmics que treballin en aquest àmbit. Es premia la millor innovació en dues àrees: teràpia innovadora i instruments mèdics.
Premi: Fins a 100.000 euros, a compartir entre els 2 finalistes i un any gratis de consultoria amb l'empresa Universal Medica Group.
Convocatòria fins 31/05/2011 [+]

IBERDROLA Premis Perseo

Dirigit a projectes o empreses en fase incial de desenvolupament que estiguin basats en una aplicació tecnològica innovadora del sector de les energies netes: tecnologies innovadores en biomasa i nous productes per a l'eficiència energètica.
Premi: Finançament del projecte (fins un màxim de 4 M€), mitjançant l'entrada de PERSEO al capital social de l'empresa.
Convocatòria fins 15/06/2011 [+]

Premis Fundación 3M a la Innovación 2011

Amb la finalitat d'estimular la recerca i la innovació tecnològica en els camps de la indústria, la salut, la seguretat i el medi ambient, es dirigeix a grups de recerca i investigadors d'universitats espanyoles o de grups o institucions reconeguts com a OPIs.
Premi: 6.000 euros
Convocatòria fins 29/07/2011 [+]

 

Oportunitats de negoci: com diferenciar-se de la competència

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 11 abril 2011, 17:00-19:00 h.
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Jornada "Ajuts a la contractació de personal científic i tècnic a les empreses"

Lloc: Sala Polivalent, Edifici Eureka, Parc de Recerca UAB
Data: 12 abril 2011, 10:00 - 12:00 h
Organitza: Parc de Recerca UAB i Parc Tecnològic del Vallès [+]

Taller "Elevator Speech, atraure l'interès de clients potencials o inversors"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 12 abril 2011, 12:00-13:00 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Veterinària Emprèn "Don't give anything for granted?" a càrrec d'Anna Socias (International Flavours and Fragances)

Lloc: Sala d'Actes, Facultat de Veterinària, Campus de la UAB
Data: 12 abril 2011, 13:00 h
Organitza:
Jordi Alberola (Vicedegà d'Economia. Facultat de Veterinària) i Carlos Guallarte (Director Cátedra Bancaja Joves Emprenedors UAB) [+]

WORKSHOP – OLAE@BCN "Impacto de las tecnologías de la electrónica orgánica y de gran formato OLAE"

Lloc: Barcelona, Casa Convalescència
Data: 13 abril 2011, 16:00-19:30 h
Organitza: PEC4 [+]

L'empresa 2.0. Com interioritzar el repte de la web 2.0 a les nostres organitzacions

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 13 abril 2011, 09:30-13:15 h
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

Curs MATGAS: Aplicacions de fluids supercrítics en procesos respectuosos amb el medi ambient

Lloc: Edifici MATGAS, Campus de la UAB
Data: 13 abril - 25 maig 2011
Organitza: MATGAS [+]

ICT Proposers' Day

Lloc: Budapest
Data: 19 i 20 de maig 2011
Organitza: Comissió Europea [+]

Workshop per a usuaris del Sincrotró ALBA

Lloc: Sincrotró ALBA, Cerdanyola del Vallès
Data: 10 juny 2011
Organitza: Sincrotró ALBA [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.