N.38 13 de gener de 2011
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Un gran pas cap als ordinadors amb alta capacitat d'emmagatzematge


CIN2Un grup d'investigadors del Centre d'Investigació en Nanociència i Nanotecnologia, CIN2 (ICN-CSIC), ubicat al Parc de Recerca UAB, han realitzat un important avenç en el camp de l'espintrònica, una tecnologia emergent que posseeix un enorme potencial en el camp de l'electrònica i l'emmagatzematge i transmissió de dades.

Sergio O. Valenzuela, professor de la Institutció Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i líder del grup d'investigació del CIN2, i Marius V. Costache són els autors d'un nou concepte en el camp de l'espintrònica: un dispositiu que indueix corrents d'espín sense necessitat d'aplicar corrents de càrrega netes. És a dir, han provat i experimentat un nou concepte per controlar el moviment dels espins dels electrons, cosa que permetrà que els dispositius futurs funcionin utilitzant l'energia disponible en el medi ambient que l'envolta. Això suposa un gran pas en el camp de l'electrònica ja que portarà a ordinadors capaços de processar gran quantitats d'informació fent servir menys energia i generant molta menys calor que els ordinadors convencionals. Els resultats d'aquesta investigació es van publicar en l'edició del 17 de desembre de la revista Science. [+]

Màster en Lideratge i Gestió de la Ciència i la Innovació

MasterAvui té lloc una sessió informativa del màster en Lideratge i Gestió de la Ciència i la Innovació, que imparteixen conjuntament la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, a la seu de l'IDEC-UPF.

El lideratge i la gestió de la ciència i la innovació s'han convertit a nivell global en una necessitat per optimitzar l'eficiència dels recursos disponibles i per aconseguir que els avenços científics es transfereixin adequadament a la societat i repercuteixin en una millor qualitat de la vida. En qualsevol cas, ningú discuteix que l'R+D+i és el motor de la nova societat del coneixement i fonamenta el progrés social i econòmic. [+]

Edit & Present: nou servei per a investigadors

EditPresentEdit and Present és un ventall de mesures de suport a la presentació oral, en llengua anglesa, de treballs científics concrets, que van des de la revisió lingüística del text fins a la realització d’assaigs.

S'adreça principalment a investigadors que a curt o mitjà terminis tinguin previst presentar oralment un treball científic a un congrés, una reunió, etc. [+]

 

Univet, a l'Anella

L'empresa Univet, sorgida de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, protagonitza un vídeo de l'Anella, plataforma de coneixement i col·laboració empresarial d'ACC1Ó. En aquest vídeo expliquen com han passat de ser una empresa de serveis a ser una empresa de productes. [+]

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Convocatòria INNCORPORA

Dirigit a les empreses i associacions empresarials privades, els centres tecnològics i centres de suport a la innovació tecnològica privats i als parcs científics i tecnològics privats. Ajuts per a la contractació de tecnòlegs de formació professional de grau superior en el sector industrial.
Convocatòria fins 10/02/2011 [+]

Convocatòria Ramón y Cajal (subprograma RYC-MICINN)

Dirigit a universitats públiques, organismes de recerca i centres d'R+D, universitats privades i entitats públiques i privades sense ànim de lucre i centres tecnològics, per a la contractació laboral de doctors.
Convocatòria fins 10/02/2011 [+]

Convocatòria Juan de la Cierva (subprograma JDC-MICINN)

Dirigit a universitats públiques, organismes de recerca i centres d'R+D, universitats privades i entitats públiques i privades sense ànim de lucre i centres tecnològics, per a la contractació laboral de doctors.
Convocatòria fins 17/02/2011 [+]

Convocatòria Personal Técnico de Apoyo (subprograma PTA-MICINN)

Dirigit a universitats públiques, organismes de recerca i centres d'R+D, universitats privades i entitats públiques i privades sense ànim de lucre i centres tecnològics, per a la contractació de tècnics de suport a empreses de base tecnològica, tècnics d'infraestructures cientifico-tecnològiques i tècnics de transferència.
Convocatòria fins 23/02/2011 [+]

XVI Premi d'Investigació Burdinola

Dirigit a premiar la investigació en l'àmbit de la "Biomedicina: aplicacions de la nanotecnologia en el diagnòstic i teràpia clínica". Les candidatures poden ser presentades tant per persones físiques com jurídiques, per departaments o grups de recerca. Els candidats han d'haver desenvolupat un treball de recerca durant un mínim de 5 anys i justificar la seva candidatura amb documentació que així ho acrediti.
Premi: 24.000 euros
Convocatòria fins 28/02/2011 [+]

 

 

Sessió informativa Màster en Lideratge i Gestió de la Ciència i la Innovació

Lloc: IDEC-Universitat Pompeu Fabra (C/ Balmes, 132-134 - Barcelona)
Data: 13 gener 2011, 19:00
Organitza: Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona [+]

I Salón de la Microempresa Española para Emprendedores

Lloc: ESERP Business School, C/ Costa Rica, 9 (Madrid)
Data: 26-27 gener 2011, 10:00 - 19:00
Organitza: AEMME (Asociación Española Multisectorial de Microempresas) [+]

Com obtenir finançament públic per a activitats d'R+D+i

Lloc: Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 3 febrer 2011, 10:00
Organitza: PTV, PRUAB, Europainnova [+]

Aplicacions del sistema AlHidrox per a la obtenció d'hidrogen i energia neta

Lloc: Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 7 febrer 2011, 10:30
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès [+]

El coaching com a element per a la millora de l'eficiència organitzativa

Lloc: Centre d'Empreses del Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès)
Data: 8 febrer 2011, 09:30
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i AUREN [+]

Mobile World Congress Brokerage 2011

Lloc: Fira de Barcelona (Avinguda Reina M. Cristina, s/n - 08004, Barcelona)
Data: 14-16 febrer 2011
Organitza: ACC1Ó [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.