N.35 18 de novembre de 2010
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

Un fàrmac experimental d'AB Therapeutics aconsegueix reduir en un 70% el creixement dels tumors de pulmó

AB THERAPEUTICSEl càncer de pulmó és el més freqüent de tot el món, representant el 16,6% de tots els tumors en homes i el 7,6% en dones. La companyia AB Therapeutics, ubicada al Parc de Recerca UAB, ha assajat un nou mecanisme pel tractament d'aquesta malaltia, la Teràpia Lípidica de Membrana, que altera la dinàmica de múltiples proteïnes de la membrana cel·lular i té una toxicitat molt inferior respecte a la quimioteràpia clàssica.

La companyia catalana AB Therapeutics, filial independent d'AB-Biotics focalitzada en el desenvolupament de nous fàrmacs, ha assajat amb èxit en ratolins dues noves molècules que han demostrat tenir una elevada eficàcia en el tractament del càncer de pulmó. Després de 4 setmanes de teràpia en ratolins immunosuprimits, el creixement del tumor va ser aproximadament un 70% inferior comparat amb els animals que no havien rebut aquest fàrmac. Addicionalment, un 10% dels ratolins tractats amb aquestes dues molècules, van mostrar una estabilització dels tumors durant aquest mateix període de temps. [+]

La Marató de TV3 aporta fons a un projecte en col·laboració amb la participació d'investigadors del PRUAB

marató TV3El projecte CIBER-BBN "Desenvolupament de Nanomedicines per teràpia enzimàtica substitutiva en la malaltia de Fabry" és un dels 20 projectes biomèdics que es repartiran els més de 7 milions d'euros de la fundació, que pretén fomentar la recerca en malalties minoritàries, en part a través de la seva telemarató anual "La Marató de TV3". En aquest projecte participen grups de l'ICMAB-CSIC de Jaume Veciana (NANOMOL) i de l'IBB-UAB d'Antoni Villaverde i Jose Luis Corchero (Grup de Recerca de Microbiologia Aplicada).

L'objectiu del projecte és obtenir un nou nanoconjugat terapèutic per a la teràpia enzimàtica substitutiva en pacients amb la malaltia de Fabry, una de les més de 5.000 malalties reconegudes que afecten a un nombre reduït de la població. Fabry és una síndrome difícil de diagnosticar causada per la deficiència d'una enzima necessària per a la metabolització dels lípids, que s'acumulen fins arribar a nivells perjudicials en els ulls, ronyons i els sistemes cardiovascular i nerviós. [+]

Nous coneixements sobre el virus H1N1 en el porc

CRESACientífics del CReSA, centre ubicat al Parc de Recerca UAB, han elaborat un estudi per a conèixer l'abast del virus humà H1N1 en porcs prèviament infectats per virus circulants de la grip porcina. Gràcies a això s'han pogut respondre importants preguntes que amenaçaven al sector porcí a Europa.

La prestigiosa revista Virus Research ha publicat recentment un article elaborat pel CReSA i que demostra una certa immunitat del porcs davant el virus A (H1N1) pandèmic del 2009 si prèviament han estat infectats per un altre virus d'influença que circula en las granges Europees, en aquest cas, l'H1N1. [+]

 

OFERTES - DEMANDES

53 Científics

Un grup de treballadors de la indústria farmacèutica amb diferents perfils professionals han posat en marxa un portal web on donar la màxima difusió dels seus perfils professionals.

Aquest web està dirigit a empreses farmacèutiques, biotecnològiques, grups d'investigació, Headhunters i consultories. Si algú està interessat en algun perfil, pot posar-se en contacte amb la persona mitjançant els links a la pàgina web:www.53cientifics.cat

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Ajuts per a la preparació de projectes d'R+D del 7è PM amb participació conjunta d'organismes de recerca i empreses de Catalunya (Connect-EU Projectes 7è PM)

Poden ser beneficiaris els organismes d'R+D de Catalunya (universitats, centres CERCA i altres centres d'R+D, centres de la Xarxa TECNIO i hospitals de la Xarxa Sanitària de Catalunya o les seves respectives fundacions) i les empreses amb establiment operatiu a Catalunya.
Premi: Màxim 40.000 euros per sol·licitud
Convocatòria fins 30/11/2010 [+]

 

 

Ajuts per a la preparació de projectes d'R+D del 7è PM liderats per entitats de Catalunya (Connect-EU Projectes 7è PM)

Poden ser beneficiaris els organismes d'R+D públics i privats de Catalunya (universitats, centres CERCA i altres centres d'R+D, centres de la Xarxa TECNIO i hospitals de la Xarxa Sanitària de Catalunya o les seves respectives fundacions) i les empreses amb establiment operatiu a Catalunya.
Premi: Màxim 10.000 euros per sol·licitud
Convocatòria fins 30/11/2010 [+]

 

 

Premis Fundetec 2010

Premis als projectes que fomentin l'accés a la societat de la informació i l'ús de les TIC entre els ciutadans i les empreses. 4 categories de premis: Millor projecte d'entitat pública o privada destinat a ciutadans, millor projecte d'entitat pública o privada destinada a PIMES, microempreses i autònoms, millor projecte d'entitat no lucrativa destinat a ciutadans, millor premi d'entitat no lucrativa destinat a PIMES, microempreses i autònoms.
Premi: 15.000 euros per a entitats sense ànim de lucre
Convocatòria fins 3/12/2010 [+]

 

 

Concurs VALORTEC

Concurs de plans de negoci de patents i EBT amb 2 categories: premi al millor Pla de negoci de comercialització d’una patent/tecnologia i premi al millor Pla de negoci de creació d’una EBT (Empresa de Base Tecnològica).
Premi: 1er 15.000 euros, 2on 5.000 euros
Convocatòria fins 15/12/2010 [+]

 

 

Encontre COPIT - Sector Biomedicina i Tecnologies Mèdiques - Sector Aigua, Energia i Medi ambient

Lloc: Edifici Eureka, Campus de la UAB
Data: 19 novembre 2010
Organitza: Parc de Recerca UAB i Parc Tecnològic del Vallès [+]

IX Workshop sobre mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària

Lloc: Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona
Data: 23-26 novembre 2010
Organitza: Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments i Departament de Ciència animal i dels aliments [+]

Presentacions efectives II: de l'audiovisual al missatge

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès
Data: 23 novembre 2010, 17:00
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Asgard Consulting, SLU. [+]

Inteligencia Multicultural, International Partnering Details

Lloc: ESADE Creapolis, Sant Cugat del Vallès
Data: 23 novembre 2010, 11:00 - 13:00
Organitza: ESADE Creapolis

Jornada networking TECNIO-ACTec - Alimentació i Sostenibilitat

Lloc: Sala Corporate de La Salle, Barcelona
Data: 25 de novembre de 2010, 9:30h-13:00h
Organitza:Associació Catalana de Tecnologia (ACTec) amb la col·laboració d'ACC1Ó [+]

Jornada "El paper de les tecnologies i sistemes d'informació a les empreses. Taller per a directius"

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès
Data: 25 novembre 2010, 09:30
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Microsoft Innovation Center [+]

I Jornada sobre intel·ligència artificial i qualitat de vida

Lloc: Auditori del Arxiu Nacional de Catalunya, Sant Cugat del Vallès
Data: 27 novembre 2010, 09:30 - 14:00
Organitza: Taller Jeroni de Moragas, Universitat Autònoma de Barcelona, Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA - CSIC) [+]

NANOJASP 2010. Nanomaterials basats en biosensors i biosistemes

Lloc: Casa de Convalescència, Barcelona
Data: 29-30 novembre 2010
Organitza: L'Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i la Kanagawa Academy of Science and Technology (KAST) [+]

Trobada de transferència i tecnologia CONITEC

Lloc: Palacio Municipal de Congresos (Madrid, Campo de las Naciones)
Data: 1 desembre 2010
Organitza: CONITEC i APTE [+]

 

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.