N.34 5 de novembre de 2010
  Aquesta setmana DESTAQUEM...

El PRUAB i el PTV signen un acord de col·laboració

PRUABJordi Marquet, director general del Parc de Recerca UAB, i Francesc Martos, director general-conseller delegat del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), han signat un conveni de col·laboració per tal d'enfortir els lligams de cooperació i crear sinèrgies entre les dues entitats dedicades a promoure la innovació i la transferència de coneixements entre la recerca pública i les empreses.

L'acord permetrà potenciar programes d'esdeveniments i jornades sectorials conjuntes, establir una via preferent perquè empreses del PRUAB i PTV s'instal·lin en els respectius parcs, fer extensiva l'oferta de serveis cientifico-tècnics del PRUAB a les empreses del PTV així com l'oferta de serveis empresarials i tecnològics del PTV a les empreses i altres agents del PRUAB. [+]

VALORTEC, nou Concurs d'Idees de Negoci 2010-2011

VALORTECLa Xarxa de Trampolins Tecnològics d’ACC1Ó convoca el 1r Concurs VALORTEC, per incentivar la creació de plans de negoci de patents i empreses de base tecnològica (EBT). El concurs neix amb l'objectiu que els investigadors catalans apliquin el seu coneixement al desenvolupament de serveis i productes amb possibilitats de comercialització.

El concurs s'adreça al col·lectiu d’investigadors públics de Catalunya: grups de recerca de totes les universitats catalanes, centres TECNIO, centres CERCA, instituts de recerca vinculats a hospitals.

2 modalitats: Millor pla de negoci per a una nova empresa de base tecnològica i Millor pla de negoci per comercialitzar una patent.

Les dates importants
Inici oficial del concurs - 2 de novembre de 2010
Límit de presentació d'idees de negoci - 15 de desembre 2010
Comunicació dels projectes finalistes - 4 de gener 2011

 

Concurs de relats Inspiraciència

ICMABEl Consell Superior d'Investigacions Científiques convoca Inspiraciència, un concurs de relats d'inspiració científica que pretén combinar ciència i escriptura. Del 22 d'octubre al 10 de gener tots els interessats podran publicar els seus relats en aquest web. Aquest concurs és una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que compta amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

Inspiraciència presenta dues modalitats. Per una banda es poden presentar relats curts, que han de contenir entre 800 i 1500 paraules, i per l'altra banda, també hi ha la modalitat de microrelats, amb un màxim de 500 paraules. El concurs també inclou una secció no competitiva de creació de textos col·lectius, en la qual s'encadenaran nanorelats, cadascun d'un màxim de 200 caràcters, a partir d'una idea inicial, fins a generar relats d'unes 500 paraules. [+]

Propers encontres de col·laboració empresarial COPIT

COPITEl Parc Tecnològic del Vallès i el Parc de Recerca de la UAB han unit esforços i programen dos encontres paral·lels el proper 19 de novembre a l'Edifici Eureka. Aquestes trobades reuniran el sector de la biomedicina i tecnologies mèdiques i el sector de l'aigua, energia i mediambient.

En aquesta trobada tindran lloc entrevistes programades entre empreses, entitats i grups de recerca afins d'un temps màxim de 15 minuts. L'objectiu és establir un primer contacte entre entitats amb opcions de poder treballar conjuntament, definir les bases per a una futura col·laboració i ampliar el mercat i les possibilitats de negoci.

Per participar a l'encontre de biomedicina i tecnologies mèdiques, empleneu el formulari Word i reenvieu-lo a marta.cortijo@uab.cat

Per participar a l'encontre d'aigua, energia i mediambient, visiteu el següent enllaç [+]

 

  CONVOCATÒRIES I PREMIS     AGENDA
 

Ajuts per a la preparació de projectes d'R+D del 7è PM amb participació conjunta d'organismes de recerca i empreses de Catalunya (Connect-EU Projectes 7è PM)

Poden ser beneficiaris els organismes d'R+D de Catalunya (universitats, centres CERCA i altres centres d'R+D, centres de la Xarxa TECNIO i hospitals de la Xarxa Sanitària de Catalunya o les seves respectives fundacions) i les empreses amb establiment operatiu a Catalunya.
Premi: Màxim 40.000 euros per sol·licitud
Convocatòria fins 30/11/2010 [+]

Ajuts per a la preparació de projectes d'R+D del 7è PM liderats per entitats de Catalunya (Connect-EU Projectes 7è PM)

Poden ser beneficiaris els organismes d'R+D públics i privats de Catalunya (universitats, centres CERCA i altres centres d'R+D, centres de la Xarxa TECNIO i hospitals de la Xarxa Sanitària de Catalunya o les seves respectives fundacions) i les empreses amb establiment operatiu a Catalunya.
Premi: Màxim 10.000 euros per sol·licitud
Convocatòria fins 30/11/2010 [+]

Premis Fundetec 2010

Premis als projectes que fomentin l'accés a la societat de la informació i l'ús de les TIC entre els ciutadans i les empreses. 4 categories de premis: Millor projecte d'entitat pública o privada destinat a ciutadans, millor projecte d'entitat pública o privada destinada a PIMES, microempreses i autònoms, millor projecte d'entitat no lucrativa destinat a ciutadans, millor premi d'entitat no lucrativa destinat a PIMES, microempreses i autònoms.
Premi: 15.000 euros per a entitats sense ànim de lucre
Convocatòria fins 3/12/2010 [+]

Concurs VALORTEC

Concurs de plans de negoci de patents i EBT amb 2 categories: premi al millor Pla de negoci de comercialització d’una patent/tecnologia i premi al millor Pla de negoci de creació d’una EBT (Empresa de Base Tecnològica).
Premi: 1er 15.000 euros, 2on 5.000 euros
Convocatòria fins 15/12/2010 [+]

 

 

Esmorzar empresarial: "Factura electrònica: normativa i requisits"

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (Carrer Sant Martí, nº 88)
Data: 09 novembre 2010, 09:30
Organitza: Cerdanyola Empresarial amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola, Parc Tecnològic del Vallès i CIT [+]

Bioàgora 2010

Lloc: Hotel Hesperia Tower - Gran Via 144, L'Hospitalet del Llobregat
Data: 09 novembre 2010
Organitza: Biopol'H [+]

Cicle Doctors a l'Empresa "Valorització de resultats d'R+D"

Lloc: Sala d'Actes de l'Institut de Ciència de Materials (ICMAB-CSIC)
Data: 11 novembre de 2010, 09:30
Organitza: ICMAB-CSIC, MICCIN, Càtedres Bancaja-UAB, Fundació Empresa i Ciència, FECYT [+]

Bio-Europe Munic

Lloc: Munic, Alemanya
Data: 15-17 novembre 2010
Organitza: EBD Group [+]

Fòrum NEOTEC Capital Risc

Lloc: Bilbao
Data: 18 novembre 2010
Organitza: CDTI, SPRI, UPV/EHU i RedOTRI [+]

Presentacions efectives II: de l'audiovisual al missatge

Lloc: Centre d'Empreses de Noves Tecnologies. Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès
Data: 23 novembre 2010, 17:00
Organitza: Parc Tecnològic del Vallès i Asgard Consulting, SLU. [+]

En compliment del que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i la Llei 34/2002, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic, us informem que les dades personals utilitzades per a l’enviament del newsletter formen part d’un fitxer titularitat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB), amb la finalitat de mantenir-vos informats de les activitats relacionades amb el PRUAB. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant el PRUAB mitjançant un escrit amb fotocòpia del document d’identitat. En cas que no vulgueu rebre comunicacions, envieu un missatge a l’adreça merce.coll.garcia@uab.cat amb aquest text a l’Assumpte: NO ACCEPTO CORREUS ELECTRÒNICS DEL PRUAB.